Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgu Jiu: Proiect de educație culturală: “Un program arhitectural dispărut – Culele din România”

25 mai @ 20:53 EET

Proiect de educație culturală:

“Un program arhitectural dispărut – Culele din România.

Trecut și perspective” – KULE

Institutul Național al Patrimoniului în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu”, Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu Jiu, Muzeul Județean Vâlcea “Aurelian Sacerdoțeanu – Complexul Muzeal Măldărești, derulează un proiect de educație culturală, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN: “Un program arhitectural dispărut – Culele din România. Trecut și perspective” – KULE.

Proiectul vizează mai multe evenimente: o expoziţie, o masă rotundă, ambele având ca locație Muzeul Județean din Târgu Jiu în data de 26 septembrie 2013, o excursie documentară și un concurs având ca temă culele.

Vernisajul din 26 septembrie de la Târgu Jiu va avea loc la ora 15 și va fi urmat de masa rotundă începând cu ora 16,30.

Tema expoziţiei şi a mesei rotunde are ca principal obiectiv inițierea unei dezbateri cu privire la protejarea și păstrarea acestui program arhitectural.

Prezentările şi discuţiile ce vor avea loc în cadrul mesei rotunde vor fi susținute, pe lângă membrii echipei de proiect, de primari care au în administrare cule, reprezentanți ai învățământului universitar și preuniversitar, specialiști din cadrul direcției de cultură.

În data de 27 septembrie 2013 va fi organizată o excursie documentară în județele: Mehedinți, Gorj, Vâlcea care va avea drept obiectiv cunoașterea culelor existente.

În ziua de 30 septembrie 2013, împreună cu partenerul Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu Jiu, va avea loc un concurs de educație culturală pe tema culelor.

.clip_image004

INP Bucureşti, 20 septembrie 2013

Detalii

Dată:
25 mai, 2024
Oră:
20:53 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,