Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgu-Mureș: Conferința națională de pedagogie muzeală „Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România”

30 mai @ 21:44 EET

afisPM

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE PEDAGOGIE MUZEALĂ

Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 4 – 6 noiembrie 2014, ediția a III-a a Conferinței naționale de pedagogie muzealăRealizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România”.

Manifestarea va avea loc în Sala Oglinzilor din Palatul Culturii din Târgu-Mureș, cu începere din data de 5 noiembrie 2014, de la orele 11,00.

Sunt invitați consilieri din Ministerul Culturii, cadre didactice de la Universitatea ,,Transilvania” din Braşov, Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș, cercetători științifici și muzeografi de la instituții muzeale din România (Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin, Muzeul Gorjului „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi), cadre didactice de la: Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, Liceul Teoretic ,,Bolyai-Farkas” din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureș, cadre didactice din învățământul preșcolar (Grădinița cu Program Prelungit „Paradisul Copilăriei” din Târgu-Mureș, Grădiniţa cu Program Prelungit „Arlecchino” din Târgu-Mureş, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Lumea copiilor” din Târgu-Mureş), precum și colaboratori de la Societatea de Micologie ,,Málnássy Lászlό” din Târgu-Mureş și de la Asociația ,,Grupul Milvus” din Târgu-Mureș.

invitatie2014

Programul cuprinde susțineri de comunicări din domeniul pedagogiei muzeale, care vizează următoarele teme:

– valorificarea patrimoniului muzeal în funcție de programa școlară;

– asigurarea unei oferte educative alternative sau complementare celei realizate în instituțiile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar;

– crearea unui cadru de activitate în care copiii și elevii să-și manifeste și să-și dezvolte creativitatea prin munca în echipă;

– potențarea competențelor și a capacităților teoretice și practice ale copiilor, elevilor și studenților;

– oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber;

– modalități de atragere a unor noi categorii de public (persoane în vârstă, persoane cu dizabilități și persoane din medii sociale defavorizate).

Comunicările prezentate vor fi publicate ulterior în revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii III din anul 2015.

În cadrul manifestării, va fi lansată revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii II. Volumul va fi prezentat de către domnul prof. univ. dr. Iulian Boldea, decanul Facultății de Științe și Litere din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș și de către domnul lector univ. dr. Hadrian-Vasile Conțiu de la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș.

Detalii

Dată:
30 mai, 2024
Oră:
21:44 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,