Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgu-Mureș: Expoziția temporară „Orhidee din România”

28 mai @ 22:25 EEST

afis_orhidee

Expoziția temporară „Orhidee din România

În cadrul evenimentelor derulate cu ocazia Nopţii Muzeelor, Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş vernisează vineri, 15 mai 2015, orele 13,00, la sediul său din Târgu-Mureș, de pe str. Horea nr. 24, expoziţia temporară Orhidee din România.

Expoziţia îşi propune să aducă în atenţia publicului mureşean specii de orhidee din flora spontană a României. Pentru aceasta s-au selectat atât piese din patrimoniul Secției de Științele Naturii, unele exponate având o vechime de peste 50 de ani, cât şi o serie de fotografii care să ilustreze varietatea şi bogăţia specifică a acestei familii de plante în flora României.

Dat fiind faptul că în Europa continentală aproape toate speciile familiei Orchidaceae sunt ocrotite prin lege, iar în România, câteva specii sunt strict protejate prin legislaţie specifică, o bună parte a speciilor de orhidee care cresc şi la noi fiind incluse în Listele roşii naţionale şi în Cartea roşie a plantelor vasculare din România, expoziţia se doreşte a fi în acelaşi timp şi o lecţie de cunoaştere, de protecţie şi de conservare a patrimoniului natural comun.

Intrarea este liberă doar în ziua vernisajului, pentru ca apoi expoziția să poată fi vizitată contra cost, 6 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, în perioada 15 mai 2015 – 15 septembrie 2015.

dr.Mihaela Sămărghiţan

cercetător ştiinţific

Secția de Științele Naturii

Muzeul Județean Mureș

Daniela-Ramona Botoș

șef de secție

Secția de Științele Naturii

Muzeul Județean Mureș

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
22:25 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,