Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgu Mureş: Conferinţa de pedagogie muzeală în perioada 4 – 6 noiembrie 2014

28 mai @ 04:26 EET

Conferinţa de pedagogie muzeală cu tema „Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România

afisPM2014

Atunci când am avut onoarea să solicităm domnului prof. univ. Călin Felezeu, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, colaborarea pentru revista Marisia, acesta afirma că „Publicarea unei reviste de pedagogie muzeală reprezintă, în zilele noastre, un obiectiv fundamental, determinat atât de înscrierea ştiinţelor educaţiei şi învăţământului pe orbita transformărilor produse la nivelul societăţii româneşti, cât şi de necesităţile stringente ale elaborării unor surse de documentare pentru pregătirea şi perfecţionarea metodico-pedagogică a cadrelor didactice”.

Pornind de aici, Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Judeţean Mureş organizează, în perioada 4 – 6 noiembrie 2014, Conferinţa de pedagogie muzeală cu tema „Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România”, aflată la a treia ediţie.

La lucrările conferinţei sunt invitaţi să participe specialişti care activează în domeniul pedagogiei muzeale, în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România, precum şi din domenii conexe.

Comunicările prezentate vor fi publicate ulterior în volumul III/2015 al revistei Pedagogie muzeală

Fiecare autor poate participa cu o comunicare.

În vederea pregătirii în timp util a materialelor necesare desfăşurării simpozionului, vă rugăm să completaţi formularul de participare şi să-l expediaţi la adresa de e-mail: muzeu_stn_ms@yahoo.com, până la data de 17 octombrie 2014.

Cheltuielile de cazare şi masă vor fi suportate de organizatori (în cazul colectivelor de autori, cheltuielile de participare vor fi suportate pentru un singur autor). Cazarea se va asigura pentru 2 nopţi.

Taxă de participare: 10 lei/persoană.

Persoane de contact pentru informaţii suplimentare: Daniela Botoş – tel. 0746172431, e-mail: botos.dana@gmail.com şi dr. Mihaela Sămărghiţan – tel. 0740187873, e-mail: msamarghitan@yahoo.com.

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
04:26 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,