Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timișoara: Expoziție Rembrandt la Muzeul de Artă Timișoara

18 mai @ 03:26 EET

Expoziție Rembrandt la Muzeul de Artă Timișoara


Expoziția „Rembrandt. Apogeul Artei Gravurii” va fi prezentă în acest an pe simezele Muzeului de Artă Timișoara. Publicul va putea admira peste 250 de gravuri originale obținute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt aflate la Muzeul Luvru din Paris.


Miercuri, 4 iunie a.c. la ora 12, la Palatul Baroc din Piața Unirii nr. 1, va avea loc conferința de presă în cadrul căreia se va anunța expoziția-eveniment „Rembrandt. Apogeul Artei Gravurii” la Muzeul de Artă Timișoara. Cu această ocazie, va fi semnat și protocolul privind itinerarea expoziției la Timișoara între reprezentantul deținătorului acestei colecții, Thomas Emmerling de la Euro Art Luxembourg, și prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara.

Gravurile originale au fost obținute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt aflate la Muzeul Luvru, restaurate și prelucrate de Amand Durand între anii 1865-1867, la solicitarea Bibliotecii Naționale Franceze. Așa după cum declară serviciul de presă al colecționarului, este vorba despre cea mai mare expoziție de gravuri ale lui Rembrandt van Rijn în România. Pe simezele Muzeului de Artă Timișoara se vor afla 273 de gravuri din totalul de 286 realizate de maestrul olandez de-a lungul vieții sale.

Bogdan Nădăştean
Compartiment Relaţii Publice
Muzeul de Artă Timişoara
0256-491592
www.muzeuldeartatm.ro
https://www.facebook.com/muzeuldeartatm

Details

Date:
18 mai, 2024
Time:
03:26 EET
Event Category:
Event Tags:
, ,