Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timișoara: Conferința „O poveste rEVOLUȚIONARĂ – despre GIS și geofizică în cercetarea arheologică” 20 aprilie 2023, 18:00

20 aprilie, 2023

Muzeul Național al Banatului organizează, lunar, o serie de prelegeri pentru publicul larg, cu scopul de a populariza istoria Banatului și proiecte de cercetare ale specialiștilor MNaB. Acestea fac parte din proiectul , inițiat de colegii de la Secția Arheologie, și au loc în mansarda Bastionului Maria Theresia.
Cea de-a patra întâlnire din cadrul Serilor de poveste aduce în prim plan o poveste rEVOLUȚIONARĂ – despre GIS și geofizică în cercetarea arheologică. Pe fondul progresului tehnologic actual, aceste tehnici au început să fie utilizate pe scară largă și în arheologie, determinând astfel apariția unei noi discipline, cunoscută sub denumirea de arheologia peisajului. Această disciplină implică practic utilizarea investigațiilor geofizice și a sistemelor informatice geografice (GIS) în procesul de înțelegere a contextului arheologic.
Dar mai multe detalii despre aceste aspecte, vă vor fi oferite de către colegul nostru, dr. Adrian-Cristian Ardelean, specialist geofizică și GIS în cadrul departamentului de arheologie al Muzeului Național al Banatului.
Vă așteptăm joi, 20 aprilie, de la 18:00, în mansarda Bastionului Maria Theresia

Details

Date:
20 aprilie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1096314434662306/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website