Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Timişoara: expoziția „Spațiile Oravitzan”

14 septembrie, 2023 - 21 septembrie, 2023

🏛️Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Fundația „Oravitzan”, aduce în fața vizitatorilor o expoziție unică. „Spațiile Oravitzan” va fi vernisată joi, 14 septembrie 2023, de laora 13.00.
În continuarea evenimentului realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, de la ora 15:00, în Sala Revoluției a Palatului Administrativ, va avea loc o masă rotundă dedicată creației lui Silviu Oravitzan la care vor participa personalități ale lumii artistice și muzeale din România și Europa.
🌆În contextul în care Timișoara este desemnată Capitala Europeană a Culturii și, implicit, Capitala Artelor Plastice, expoziția permanentă, situată la etajul Bastionului Maria Theresia, va fi dedicată în întregime operei maestrului Silviu Oravitzan.
🧑‍🎨Aceasta cuprinde 80 de lucrări găzduite în 8 săli și promite să lumineze imaginația vizitatorilor cu operele artistului, unde simboluri metafizice și tradiționale se întrepătrund într-un dans al formelor și culorilor. O donație generoasă a artistului, compusă din 12 opere inedite, constituie nucleul central al acestei expoziții – eveniment
⚜️La ora 15:00, în Sala Revoluției a Consiliului Județean Timiș, vă invităm la o masă rotundă, unde distinse personalități ale lumii artistice și muzeale din România și Europa vor dezbate în profunzime creația lui Silviu Oravitzan.
➡️Dorim să subliniem și să mulțumim pentru implicarea deosebită Fundației „Oravitzan”, precum și a partenerilor noștri, Universitatea de Vest din Timișoara și Mitropolia Banatului, dar și Consiliul Judeţean Timiş pentru sprijinul financiar acordat.
🤗Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
14 septembrie, 2023
End:
21 septembrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Banatului – Timișoara
Piaţa Iancu Huniade nr. 1
Timișoara, Timiș 300002 Romania
+ Google Map
View Venue Website