Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tulcea: exponatul lunii IANUARIE la Muzeul de Artă, lucrarea artistului Teodor HRIB, Cetățeni Tehnologici

30 mai @ 22:10 EEST

Lucrarea lunii ianuarie

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită să vizionați

Lucrarea Lunii IANUARIE la Muzeul de Artă


Pe parcursul lunii IANUARIE, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa nr.2, publicul poate viziona lucrarea artistului Teodor HRIB, Cetățeni Tehnologici, aparținând colecției de pictură modernă și contemporană.

 

Teodor Hrib s-a născut pe 1 ianuarie 1946 în satul Arbore din județul Suceava. Începând cu perioada liceului, el s-a ridicat împotriva regimului comunist prin declarații publice și desene dure. Fiind considerat ”un individ antisocial, periculos pentru societatea umană”, Teodor Hrib a fost în permanență urmărit și persecutat.

Începând cu anul 1985, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai buni gravori din România, Teodor Hrib a coordonat studioul de gravură și Galeria PODUL din București, str. Speranței. Pe ușa studioului, potrivit convingerilor sale, artistul a plasat o fotografie a liderului politic polonez Lech Walesa. Aici, în acest studio, pe lângă experimente grafice, Teodor Hrib organiza întâlniri, discuții și prelegeri, evenimente atipice pentru arta românească din acea perioadă. În 2004, studioul și galeria au fost devastate. Consecință a unui asemenea șoc, Teodor Hrib a părăsit gravura și a ales să lucreze cu ”o artă mai apropiată de viața” reală. Instalațiile sale precum sculpturile, alegoriile, oamenii-roboți, mecanismele absurde cu circuite integrate și motoare zgomotoase se supun unei estetici a libertății nedescoperite. Aceste lucrări hibrid de pictură, sculptură și asamblare, construite din deșeuri, reprezintă modalitatea prin care Teodor Hrib explică într-un mod mai lucid și direct lumea actuală.

Cătălina Popa – Responsabil Relații Publice

relatiipublice@icemtl.ro

www.icemtl.ro , www.cjtulcea.ro , www.noviodunum.ro , www.muzee.org , www.regiocult.ro , http://proiecteuropolis.wordpress.com/ , http://archeologie-danube.hypotheses.org/

Detalii

Dată:
30 mai, 2024
Oră:
22:10 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,