Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tulcea: expoziţia de pictură și grafică Sub cerul Dunării semnată Cicerone Ciobanu

29 mai @ 00:02 EET

Expoziția Sub cerul Dunării

la Centrul Muzeal Ecoturistic DELTA DUNĂRII

În perioada iulie-august 2014, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din str. 14 Noiembrie nr.1bis este deschisă expoziţia de pictură și grafică Sub cerul Dunării semnată Cicerone Ciobanu. Pot fi admirate 62 lucrări de pictură și grafică a căror sursă de inspiraţie este spaţiul deltaic.

Cicerone Ciobanu s-a format la Şcoala ieşeană (clasa prof. A. Podoleanu şi prof. C. Radinschi), promoţia 1976. Membru al Uniunii Artiştilor plastici din România, pictorul Cicerone Ciobanu are numeroase participări la expoziţii (personale sau de grup) organizate în Tulcea, Bucureşti, Galaţi, Saint Nazaire, Citadelle de Bordeaux (Franţa), multe din lucrările sale fiind incluse în colecţii de artă personale sau ale muzeelor din ţară şi străinătate.

Artistul consideră o întâmplare fericită faptul că locuieşte de zeci de ani într-o zonă în care formele de relief, de la deltă la munte, se îmbină armonios. Aceasta îi oferă mereu subiecte pentru care are evidente afinităţi, în sensul că acestea corespund sensibilităţii lui, dar şi înclinaţiei spre contemplativitate. Pictorul meditează îndelung asupra spaţiului plastic pe care îl (re) organizează mereu, cu renunţări şi reluări.

Lăsați-vă fermecați de mirajul deltaic la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării !

Cătălina Popa – Responsabil Relații Publice

Tel./ fax: 0240 515866; relatiipublice@icemtl.ro

www.icemtl.ro , www.cjtulcea.ro , www.noviodunum.ro , www.muzee.org , www.regiocult.ro , http://proiecteuropolis.wordpress.com/ , http://archeologie-danube.hypotheses.org/

Detalii

Dată:
29 mai, 2024
Oră:
00:02 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,