Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tulcea: Expozițiile de gravură și desen Alma Ștefănescu-Schneider și Ion Țițoiu

31 mai @ 01:52 EET

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită să vizionați

Expozițiile de gravură și desen Alma Ștefănescu-Schneider și Ion Țițoiu

la Casa Avramide

 

Vineri, 16 august 2014, ora 13.15, la Casa Avramide din str. Progresului nr.32 va avea loc deschiderea a două expoziții de gravură și desen semnate Alma Ștefănescu-Schneider și Ion Țițoiu.

alma stefanescu

 

 

Alma Ştefănescu-Schneider s-a născut la Sibiu, pe 12 septembrie 1948, și a copilărit la Constanța. În 1972, a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, la clasa profesorilor Simion A. Iuca, Ion State și Octav Grigorescu. La vârsta de 30 de ani a plecat în Germania. Artista a murit la aproape 65 de ani, în Dortmund, oraş în care locuia alături de soţul ei, Guntram Schneider. Artista este reprezentată în expoziție de 30 de desene.

Titoiu gravura

 

Ion Tițoiu s-a născut pe 21 august 1949, în localitatea Straja din județul Constanţa. A absolvit, în 1978, Academia de Arte „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, la clasa profesorului Eugen Popa. A debutat în 1972, la Sala Dalles, iar din anul 1980 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP), Filiala Constanţa. În 2009 a primit titlul de cetăţean de onoare al Constanţei, iar un an mai târziu s-a retras din prim-planul mediului artistic constănţean şi s-a mutat în judeţul Tulcea, la Slava Rusă.

Faptul că Ion Tițoiu expune la Tulcea nu este câtuși de puțin întâmplător. „Acum 30 de ani, în 1974, am donat Muzeului de Artă din Tulcea o presă de gravură. E singura presă electrică din țară, făcută de mine. De atunci nu a mai fost folosită, iar de trei luni am repus-o în funcțiune”, a spus cunoscutul grafician. El și-a realizat lucrările de gravură la această presă, mutându-și atelierul de creație chiar la Tulcea. Tițoiu va prezenta în expoziție lucrări de gravură realizate la presa din Tulcea și desene realizate la Slava Rusă. „Desenele le-am realizat la Slava Rusă, anul acesta”, spune artistul.

Expoziția de desen și gravură este un dialog plastic între România și Germania, țară unde Alma Ştefănescu-Schneider s-a retras când avea 30 de ani, și între două personalități de același calibru. Vernisajul va fi susținut de directorul Muzeului de Artă din Constanța, criticul de artă dr. Doina Păuleanu. Va fi prezent și soțul Almei Ştefănescu-Schneider, ministru al Muncii în Germania.

 

 

 

Sursa: http://www.telegrafonline.ro/1406667600/articol/275020/desene_537i_gravura_de_alma_stefanescuschneider_537i_ion_ti539oiu_la_tulcea.html

Cătălina Popa – Responsabil Relații Publice

Tel./ fax: 0240 515866; relatiipublice@icemtl.ro

www.icemtl.ro , www.artamuzeutl.ro, www.cjtulcea.ro , www.noviodunum.ro , www.muzee.org , www.regiocult.ro , http://proiecteuropolis.wordpress.com/ , http://archeologie-danube.hypotheses.org/

Detalii

Dată:
31 mai, 2024
Oră:
01:52 - 01:53 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,