Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tulcea: expoziția „Robert Lőrincz: O incursiune în universul creativ” dedicată artistului Robert Lőrincz la Casa Avramide

11 aprilie, 2023 - 20 aprilie, 2023

V-am promis, la ultimul vernisaj de la demisolul Casei Avramide, că primăvara aceasta vom răscoli împreună prin viețile și universurile tinerilor artiști.
Începem cu Robert Lőrincz. Cine e? De unde vine, ce-l frământă și ce îl inspiră? Primim răspunsuri la expoziția pe care o vom deschide marți, 11 aprilie, de la ora 15:00, cu lucrări aduse de
Sineva – Artă Importantă , cu ajutorul Art Safe; răspunsuri căutăm și cu sprijinul editurii Humanitas .
Mai multe detalii, în comunicat:
Marți, 11 aprilie, la ora 15:00, are loc vernisajul expoziției „Robert Lőrincz: O incursiune în universul creativ” dedicată artistului Robert Lőrincz la Casa Avramide din Tulcea (str. Progresului nr. 32). Expoziția va fi deschisă în perioada 11 – 20 aprilie 2023.
Artist emergent al momentului, Robert Lőrincz (n. 1995, Sfântu Gheorghe, Covasna) explorează și redescoperă puterea vizualului inspirat din mitologie și simbolism.
Personajele sale, puternic individualizate prin detalii precum vestimentația sau trăsăturile fizice, sunt surprinse într-o stare de reverie profundă, creând un spațiu an-istoric. Robert Lőrincz și-a finalizat studiile la Facultatea de Pictură a Universității de Artă și Design din Cluj Napoca (master – 2019 și licență – 2017). Este, de asemenea, absolvent al Liceului de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, jud. Covasna (promoția 2014).
Între anii de școală, a avut parte de o mulțime de premii și succese, cel mai notabil fiind câștigat în 2013 la Concursul Național pentru Tinere Talente „Carmen Sylva”, categoria Pictură, cu 5 lucrări, prezentate la expoziția temporară de la Castelul Pelișor din Sinaia sau distincția cu diplomă și medalie la Gala festivă pentru aniversarea a 550 de ani a orașului natal, în luna decembrie din 2011, la Teatrul „Tamási Áron”
„Robert Lőrincz: O incursiune în universul creativ” este o expoziție ce radiografiază întrebările pe care și le pune artistul despre lume, despre bine și rău, vicii și tot ceea ce îl definește pe el și compasul său moral. Adesea autoironic, Robert își chestionează propriile sale trăiri și gânduri prin reprezentări adesea întunecate ale lumii interioare și înconjurătoare.
Cu sprijinul librăriilor Humanitas, expoziția va avea parte inclusiv de un eveniment conex. Un book club bazat pe interesele literare ale artistului Robert Lőrincz. Cei înscriși vor primi la vernisaj o copie a cărții scrise de Emil Cioran, Demiurgul cel Rău și vor fi așteptați ulterior la finisaj pentru o discuție alături de artist și curator despre temele regăsite în carte și modul în care se pot traduce în spațiul vizual.
Publicul este invitat să-l descopere pe Robert Lőrincz și arta sa, alături de o incursiune literară prin care putem înțelege mai bine influențele și interesele artistului.
Iselin Huluba, curator
Expoziția este organizată de Sineva (Platformă de achiziții, promovare și evaluare a artei românești), alături de Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM TULCEA), prin intermediul Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-dobrogean (Muzeul de Artă și Casa Avramide).

Details

Start:
11 aprilie, 2023
End:
20 aprilie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=691879776271868&set=a.408230544636794

Organizer

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Phone
0240 513231
Email
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
View Organizer Website

Venue

Casa Avramide – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
str. Progresului, nr. 32
Tulcea, Tulcea Romania
+ Google Map
Phone
0240513231