Loading Events

« All Events

Tulcea: Lucrarea lunii iulie 2024 la Muzeul de Artă Tulcea: „Peisaj” (ulei/lemn), lucrare a artistului Ștefan Popescu (1872 – 1948).

1 iulie - 31 iulie

În luna IULIE 2024, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2, publicul poate admira „Peisaj” (ulei/lemn), lucrare a artistului Ștefan Popescu (1872 – 1948).

 Lucrarea este clasată în categoria Tezaur a Inventarului patrimoniului cultural național mobil și face parte din colecția de pictură a muzeului, fiind prezentată în expoziția permanentă intitulată „Arte și influențe în Dobrogea”.

Criticul de artă George Oprescu considera că peisajele lui Ștefan Popescu, în care „copacul ia forma unui simbol al luptei cu împrejurările, neprielnice, este ceea ce artistul exprimă mai cu drag, ca un fel de confesiune a dificultăților pe care le întâlnise el însuși multă vreme în viața lui de tânăr. Nota romantică pe care o implică motivul peisagistic ales nu este susținută întotdeauna de o corespunzătoare forță de expresie, trădând o obiectivitate rece, distantă, lipsită de accentele unei interpretări afective, emoționale”. („Ștefan Popescu desenator”, în Scrieri despre artă, București, 1968).

Details

Start:
1 iulie
End:
31 iulie
Event Categories:
,
Website:
https://www.icemtl.ro/exponatul-lunii-iulie-2024-la-muzeul-de-arta/

Organizer

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Phone
0240 513231
Email
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
Str. Grigore Antipa nr. 2
Tulcea, Tulcea 820017 Romania
+ Google Map
View Venue Website