Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tulcea: Vernisajul expoziției MONEDE ȘI BANCNOTE ROMÂNEȘTI ȘI STRĂINE ÎN COLECȚIA MUZEULUI TULCEAN

22 mai @ 10:55 EEST

afis 1

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită la

Vernisajul expoziției

MONEDE ȘI BANCNOTE ROMÂNEȘTI ȘI STRĂINE

ÎN COLECȚIA MUZEULUI TULCEAN

Vineri, 27 martie 2015, ora 11.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței va avea loc vernisajul expoziției temporare MONEDE ȘI BANCNOTE ROMÂNEȘTI ȘI STRĂINE ÎN COLECȚIA MUZEULUI TULCEAN, expoziție care se adresează tuturor celor interesați în a cunoaște evoluția leului românesc în perioada 1866 – 1947, precum și monedele/bancnotele străine care au circulat pe teritoriul României în acea perioadă.

 

Ce spun organizatorii:

 

Expoziția prezintă monede și bancnote românești și străine din perioada 1866 – 1947, aparținând colecției de numismatică a Muzeului de Istorie si Arheologie Tulcea.

Cele românești marchează evoluția monedei naționale: primele încercări din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza și apoi perioada regilor: Carol I, Ferdinand, Carol II si Mihai I al României.

În ceea ce privește monedele si bancnotele străine, sunt prezentate monede din țări precum Austria, Imperiul Austro-Ungar, Ungaria, Cehoslovacia, Grecia, Germania, Franța, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Iugoslavia, Serbia, Turcia, Polonia.

 

Cătălina Popa – Responsabil Relații Publice

relatiipublice@icemtl.ro

Details

Date:
22 mai, 2024
Time:
10:55 EEST
Event Category:
Event Tags:
, , ,