Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Zilele Europene ale Patrimoniului se sărbătoresc la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova prin deschiderea expoziției ”Fluturi în stomac”

9 septembrie, 2022 - 9 octombrie, 2022

Zilele Europene ale Patrimoniului
Expoziția ”Fluturi în stomac” – 09.09.2022
Zilele Europene ale Patrimoniului se sărbătoresc la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova prin deschiderea expoziției ”Fluturi în stomac”, la sediul muzeului din Ploiești, în Palatul Culturii, clădire monument istoric.
Expoziția ”Fluturi în stomac” se dorește a fi o paralelă între lumea fluturilor și anatomia și fiziologia umană.
Încă din cele mai vechi timpuri, fluturii au fost consideraţi cele mai gingaşe fiinţe. Au fost surse de inspiraţie pentru poeţi, pictori, designeri vestimentari, bijutieri şi cercetători, dar în ultima vreme a fost vehiculată expresia „fluturi în stomac”, supraestimată și folosită foarte des pentru a descrie emoţia persoanelor îndrăgostite.
Prin această expoziție încercăm să explicăm că senzația de ”fluturi în stomac” este un mecanism normal al organismului uman în care sunt implicate multe organe interne și ”molecule ale fericirii” secretate de acestea și faptul că …fluturii nu trăiesc în stomac.
Expoziția va fi organizată în holul muzeului, unde vor fi expuse exemplare deosebite de fluturi exotici și indigeni, preparate anatomice, texte cu informații bine documentate despre fluturi și despre fiziologia organelor interne umane, implicate în diverse situații la care este supus organismul uman pe parcursul vieții.
Prin această expoziție încercăm să valorificăm patrimoniul cultural din cele două colecții ale muzeului – entomologie și anatomie – și să evidențiem legătura dintre om și celelalte viețuitoare de pe Pământ, ceea ce subliniază unicitatea tematicii Muzeului Omului din Ploiești.
Expoziție realizată de muzeografii:
Ecaterina Șerban și Veronica Roth

Detalii

Începe:
9 septembrie, 2022
Se termină:
9 octombrie, 2022
Categorii Eveniment:
,
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=514700150657222&set=a.514475004013070

Organizator

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Str. Erou Călin Cătălin nr. 1
Ploiești, Prahova 100066 Romania
+ Hartă Google