Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua porţilor deschise la şantierul arheologic Tibiscum – Jupa

28 mai @ 23:25 EET

AFIŞ ZIUA PORTILOR DESCHISE TIBISCUM JUPA

Ziua porţilor deschise la şantierul arheologic

Tibiscum – Jupa

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a Universităţii de Vest din Timişoara va organiza Ziua porţilor deschise la şantierul arheologic Tibiscum – Jupa.

Evenimentul va avea loc duminică, 27 iulie 2014, începând cu ora 10.00 (deschiderea oficială). Între orele 10.30 – 13.00, instituţia cărăşană de cultură va realiza ghidajul în cadrul sitului arheologic (oraşul roman Tibiscum, castrul roman precum şi săpăturile efectuate în anul 2013).

Publicul va fi delectat printr-un spectacol de dansuri populare (orele 13.00 – 14.00), ce va fi susținut de ansamblul folcloric Zestrea Gugulanilor, avându-l coregraf pe domnul Simion Dragalina. Acest moment artistic va fi organizat pe scena din interiorul sitului arheologic Tibiscum.

Scopul acestui eveniment este acela de a atrage un număr cât mai mare de turiști dornici să viziteze situl arheologic Tibiscum – Jupa şi de a capta atenția opiniei publice pentru pentru o mai bună valorficare istorică şi turistică a acestuia. Cei interesați vor avea posibilitatea de a vedea felul în care se desfăşoară o zi din viaţa unui arheolog.

În cadrul acestui eveniment nu vor lipsi tradiţionalii mici de Deva.

Intrarea este liberă!

 

Manager,

dr. Adrian Ardeţ

Consultant P.R.,

Cristina Moisă

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş

Piaţa Gen. Ioan Dragalina, nr. 2

Tel.: 0255 512 193

E-mail: mjergcaransebes@yahoo.com

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
23:25 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, ,