- This event has passed.
Bacău: EARTH HOUR – ORA PĂMÂNTULUI, sâmbătă, 26 martie 2022, de la ora 20:30 până la 21:30, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea”
26 martie, 2022
EARTH HOUR – ORA PĂMÂNTULUI
sâmbătă, 26 martie 2022, de la ora 20:30 până la 21:30,
Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău susține evenimentul „Ora Pământului”!
Renunță și tu la consumul de curent electric pentru o oră, sâmbătă, 26 martie 2022 în intervalul intervalul 20:30 – 21:30!
EARTH HOUR este o mișcare globală ce implică anual sute de milioane de oameni și organizații din întreaga lume. Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind un brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Campania Earth Hour a devenit, din 2007 și până în prezent, cea mai mare acțiune voluntară de mediu din toate timpurile. În fiecare an, în ultima zi de sâmbătă din martie, în localități din peste 192 de țări, milioane de oamenii și mii de companii sting lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acțiune pentru rezolvarea problemelor de mediu, cum ar fi schimbările climatice.
Logo-ul acestui eveniment ”60” reprezintă cele 60 de minute active ale „Orei Pământului”, iar ”+” reprezintă totalul activităților pe care îl putem face mai departe pentru planeta noastră.
Cum puteți să participați?
Foarte simplu: în data de 26 martie 2021, între orele 20:30 – 21:30 stingeți luminile, scoateți din priză toți consumatorii pe durata celor 60 de minute. În acest timp puteți să ieșiți la o plimbare, să priviți cerul sau dacă rămâneți în casă să luați masa alături de cei dragi la lumina lumânărilor, să faceți fotografii, să jucați cărți, jocuri de umbre sau alte jocuri de societate la lumina lumânărilor.
Stinge și tu lumina împreună cu noi pe 26 martie 2022!
ORA PĂMÂNTULUI trebuie să însemne mai mult decât o singură oră pe an în care ne gândim sau ne pasă de planetă!
După ORA PĂMÂNTULUI și în fiecare zi trebuie să facem schimbări pe termen lung în viața de zi cu zi, schimbări care să reducă impactul distructiv al dezvoltării tehnologice asupra mediului: să economisim energia electrică și apa, să colectăm selectiv deșeurile, etc.
Informații utile pentru a reduce impactul asupra mediului găsiți la adresa web: https://ora-pamantului.ro/60-plus/.
Cu deosebită consideraţie,
Manager,
dr. Gabriela Gurău