Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: Vineri, 8 aprilie 2022, în sala „Boema ieșeană” a Muzeului Literaturii Române din Casa Muzeelor, are loc al doilea episod maraton performativ din seria lene și literatură, un proiect cultural inovativ.

8 aprilie, 2022

Vineri, 8 aprilie 2022, în sala „Boema ieșeană” a Muzeului Literaturii Române din Casa Muzeelor, are loc al doilea episod maraton performativ din seria lene și literatură, un proiect cultural inovativ.

Pornind de la o carte din opera autorilor care au alcătuit ceea ce numim astăzi boema ieșeană (Mihail Sadoveanu, Cezar Petrescu, Mihai Codreanu, Al.O. Teodoreanu, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Brumaru și Val Gheorghiu), actrița Luiza Cupceac va susține un performance la care publicul vizitator este invitat să participe activ. Actul artistic va dura 7 ore, programul normal de vizitare al muzeului.

Lansat în luna februarie a acestui an, proiectul lene și literatură are în centru un spectacol inedit legat de expozițiile permanente din Casa Muzeelor. Fiecare episod este unic, dar are și câteva coordonate fixe: actrița-performer este de fiecare dată aceeași, Luiza Cupceac, iar elementul central de scenografie constă într-o canapea călătoare. Autorii din care se citește vor fi mereu alții.

Primul performance a provocat reacții entuziaste, atât din partea vizitatorilor, cât și din partea actriței-performer Luiza Cupceac, care a declarat: „lene și literatură a fost prilejul unui schimb energetic intens între mine și public, care m-a uluit și m-a făcut să conștientizez puterea cuvântului rostit și nevoia de poveste care sălășluiește în fiecare ființă umană.”

Proiectul lene și literatură, ce îmbină literatura și artele spectacolului și le aduce în fața publicului vizitator din muzee, este coordonat de Nicoleta Dabija, muzeograf MNLR Iași. Mai multe detalii despre edițiile proiectului se pot urmări pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Detalii

Dată:
8 aprilie, 2022
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa Muzeelor, Iași
Vasile Alecsandri, 6
Iași, 700054 Romania
+ Hartă Google