Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Alexandria: Expoziţia „Flori de mină”

8 mai, 2009 - 15 iunie, 2009

Pasionaţii de mineralogie sunt aşteptaţi până pe 15 iunie 2009 la Muzeul Judeţean Teleorman pentru a admira o varietate largă de flori de mină.

Expoziţia „Flori de mină”, deschisă la Alexandria la începutul lunii mai, prezintă 80 de tipuri de minerale provenind din colecţia de mineralogie a Muzeului Judeţean Argeş.

Printre cele 80 de exponate se numara minerale precum: stibina, blenda, galena, cuarţul, calcitul, azuritul sau aragonitul.

Exemplarele de minerale, de forme şi culori dintre cele mai diferite, provin din minele Cavnic, Băiuţ, Baia Sprie, Herja, Rodna, Buciumi precum şi din mine din Brazilia.

Florile de mină sunt eşantioane recoltate din subteran, monominerale sau formate din mai multe minerale, cu calităţi estetice deosebite, datorită concreşterii cristalelor mineralului sau mineralelor care le alcătuiesc precum şi datorită culorilor, formelor şi dimensiunilor.

Florile de mină sunt o supriză a naturii, pentru că geodele în care ele se formează nu pot fi prospectate. Florile de mină, chiar dacă s-au format într-un interval de milioane de ani, sunt totuşi considerate formaţiuni tinere. Dintre aceste flori de mina, foarte multe, prin raritate, perfecţiune, dimensiuni, parageneză, se ridica la valoare de patrimoniu cultural.

Expoziţia „Flori de mină” deschisă la Muzeul Judeţean Teleorman poate fi vizitată zilnic, până pe 15 iunie 2009, între orele 9.00 – 17.00.

Corina Iordan

Biroul de Presă

Detalii

Începe:
8 mai, 2009
Se termină:
15 iunie, 2009
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:

Organizator

Muzeul Județean Teleorman
Telefon
0247-314761
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare