- This event has passed.
București: Concert de colinde cu Cercetașii României la Muzeul Hărților
19 decembrie, 2018
Miercuri, 19 decembrie, de la ora 18:00, avem plăcerea de a vă invita la închiderea sezonului 2018 al Stagiunii „Cartografii sonore” la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.
În semn de mulțumire pentru publicul Stagiunii, organizatorii vă invită să descoperiți de aceasă dată hărțile și teritoriile istorice ale României, și nu numai, printr-un itinerariu inedit alături de Cercetașii României.
Corul de copii al diviziei „Steaua polară” va interpreta colinde vechi și noi, unele uitate, altele știute doar de bunici și altele cunoscute de fiecare dintre noi din copilărie.
Puțini știu, de altfel, că organizația Cercetașilor României are o istorie de peste 100 de ani, iar mai multe despre faptele lor și continuitatea din generație în generație, vom afla tot în seara concertului.
Seara de poveste din saloanele Muzeului se va deschide prin cuvântul de întâmpinare al doamnei Despina Hașegan, muzeograf.
Intrarea va fi liberă, prin înscriere pe site-ul Muzeului: http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/concert-de-colinde-cu-cercetasii-romaniei/
#100ani100concerte #UCIMR #MNHCV #Romania100
Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din programul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a celebra Centenarul României.
Proiect cultural finanțat de PRIMĂRIA SECTORULUI 1.
Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” inițiat de UCIMR, dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.
După succesul primelor evenimente, organizatorii promit în continuare să aducă în atenția publicului o nouă perspectivă, inedită, asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă.
Parteneri: Exces Music, Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Historiaa, RFI Romania, AgentiadeCarte Ro, Promenada Culturala, Bucuresti – bucuresteni.ro, România Pozitivă.