- This event has passed.
#INTERSECTII – laborator de practici artistice TheFutureBody – prezentare publică informală Muzeul Național de Artă Contemporană
27 iunie, 2019
#INTERSECTII – laborator de practici artistice
TheFutureBody – prezentare publică informală
Muzeul Național de Artă Contemporană
27 iunie, ora 19, Sala Auditorium, etaj 4, intrarea gratuită
cu participarea artiștilor:
Doina Domenica Cojocaru Thanasiadis, Aurora Kiraly, Cosmin Manolescu, Lala Misosniky, Andreea Novac, Patricia Teodorescu.
BIO ARTISTI PARTICIPANTI
Patricia Teodorescu trăiește și lucrează în București. A studiat la Universitatea Naţionala de Arte Bucureşti, departamentul de sculptură, profesor Napoleon Tiron si este activa in noile media. Proiectele sale implică multimedia, video, instalații, performance, desen, sculptură, pictură și lucrul cu mediul înconjurător. Este o artistă conceptuală interesată de teme filozofice, ecologice și sociale.
A expus la Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti, România, la NGBK, Berlin, Germania, la Casino Luxemburg – Forum d’art contemporaine, Luxemburg, la Renaissance Society Chicago, SUA, la The Kitchen, NYC, SUA, la Tate Modern, London, Uk , la Sammlung Essl si KulturKontakt, Austria, Vienna, la Centrul Contemporan de Artă Konkordia, Vršac, Serbia, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal, Sibiu, România, ICR Viena, Austria, Varsovia , Polonia, Seul, Coreea, Paris, Franța Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Bucuresti. Este selector, manager si producator din 2008 la StudioARTE ( artist run space) si fondator al proiectului Noaptea Devoratorilor de Videoart, in cadrul evenimentelor anuale NAG, coautor al proiectului pedagogic Time Based Art din 2014, selector in proiecte curatoriale in cadrul Arte in Bucuresti, evaluator artistic din 2016.”
Andreea Novac este artist independent, coregraf şi performer. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti şi apoi Coregrafia la Universitatea de Arta Teatrală şi Cinematografică IL Caragiale, în prezent fiind doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi. Este pasionată de creaţie coregrafică, educaţie artistică, discurs teoretic şi performativ. Creează spectacole de dans şi performance, coregrafie pentru teatru şi film, lucrează interdisciplinar, susţine ateliere de dans contemporan.
Cosmin Manolescu este coregraf, curator și expert cultural, director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor. In cei peste 25 ani de activitate a realizat peste 250 de proiecte coregrafice, ateliere de dans, rezidente, festivaluri si proiecte internationale de cercetare artistică și mobilitate. In 2014 Centrul National al Dansului i-a oferit un premiu de excelenta pentru dezvoltarea dansului in Romania iar in 2017 AFCN i-a oferit premiul pentru rezistentă prin cultură la împliniarea a 20 de ani cu Fundația Gabriela Tudor.
Laboratorul interdisciplinar #INTERSECȚII este inițiat de coregraful Cosmin Manolescu și realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană în cadrul proiectului #Intersectii: Corpuri>Obiecte>Emoții, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Ziua 4 @ Aurora Kiraly și Lala Misosniky, în cadrul unui lecture performativ