- This event has passed.
Muzeul Național de Artă al României și Asociația Artelier D invită familiile cu copii de 6-10 ani la programul cultural creativ „Un tablou, o poveste și noi”
9 ianuarie, 2020 - 12 ianuarie, 2020
Muzeul Național de Artă al României și Asociația Artelier D invită familiile cu copii de 6-10 ani la programul cultural creativ „Un tablou, o poveste și noi”, în zilele de 9 ianuarie 2020 și 12 ianuarie 2020, ora 11.00, la Muzeul Theodor Pallady.
Vă invităm să descoperim împreună poveștile iernii, făurite din zăpadă, așa cum le-au văzut pictorii și scriitorii. Vom admira obiecte inedite din colecția muzeului, tablouri și povești, iar în frumosul cerdac al casei Melik, ne transformăm și noi în mici artiști.
Nea, zăpadă, omăt – Joi, 9 ianuarie, ora 11.00. Zăpada albă și pufoasă ne fascinează în fiecare iarnă. Tabloul Peisaj de iarnă, de Ion Țuculescu, de la Muzeul Colecțiilor de Artă și povestirea Tris, o inimă și-un vis, de Victoria Pătrașcu (revista Fabulafia nr. 2 din 2015) ne vor ghida aventurile imaginare din universul hibernal. Oare ce obiect din muzeu ne face să ne gândim la iarnă și poate chiar ne ferește de frig?
De-a v-ați ascunselea – Duminică, 12 ianuarie, ora 11.00. Cum își petreceau oamenii iarna acum câteva sute de ani? Descoperim răspunsul la acestă întrebare studiind tablourile lui Pieter Brueghel cel Tânăr, Iarna, din Galeria Europeană și tabloul Vânători în zăpadă, de Pieter Brueghel cel Bătrân, de la Muzeul de artă din Viena. Pornind de la acestea și de la povestea De-a v-ați ascunselea, de Ileana Surducan (revista Fabulafia nr. 2 din 2015) vom imagina și noi propriile povești de iarnă.
Atelierele sunt susținute de Daniela Mișcov, educator cultural.
Durata: 1 oră și jumătate
Taxa: 27 lei pentru copil, 20 lei pentru părinte
Rezervarea se face prin completarea formularului https://artelierd.wordpress.com/ și plata unui avans de 50% din taxa totală corespunzătoare numărului de participanți. Restul sumei se achită cash, la sosire, în ziua programului. În caz de anulare a participării, avansul nu se poate restitui, dar poate fi reeșalonat pentru un alt atelier, la o dată convenită.
Număr maxim de participanți: 10 familii.