- This event has passed.
București: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și BRD Groupe Societe Generale vă invită în aceasta sâmbătă la Incubatorul de lectură, un proiect #MyAntipa care propune o formulă inedită pentru educația modernă interdisciplinară, în care știința, arta, lectura și dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învățare.
8 februarie, 2020
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și BRD Groupe Societe Generale vă invită în aceasta sâmbătă la Incubatorul de lectură, un proiect #MyAntipa care propune o formulă inedită pentru educația modernă interdisciplinară, în care știința, arta, lectura și dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învățare.
Dacă vreți să aflați cum aduc scriitorii natura în textele lor, vă așteptăm la Muzeul Antipa să explorăm împreună lumea prin intermediul cuvintelor și a poveștilor! Incubatorul de lectură are loc sâmbătă, 8 februarie 2020 între orele 11:00 – 13:00, în Sala Atelier de la etajul Muzeului, și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani.
Există un gândac, poate cel mai cunoscut și cel mai desenat din literatura universală, personaj principal al unei întregi nuvele. E vorba de nuvela Metamorfoza a lui Kafka. Cu el se vor întâlni copiii la Incubatorul de lectură din cea de a treia serie a evenimentelor MyAntipa. Ce înseamnă ficțiunea, ce înseamnă personajul, și cum sunt gândacii în realitatea muzeală și științifică, aceste întrebări și aceste lumi vor sta față în față ca de fiecare dată la lecturile de la muzeul Antipa. Incubatorul de lectură este un proiect creat de scriitoarele Svetlana Cârstean și Ana Maria Sandu, care s-a născut din dorința de a reîmprieteni copiii și tinerii cu literatura, de a le oferi instrumente de citire a textelor și implicit a lumii în care trăiesc.
Participarea la eveniment este gratuită, în limita a 20 de locuri disponibile. Înscrierile se pot face completând un formular de rezervare pe https://antipa.ro/rezervari.
#MyAntipa își propune să ofere publicului un nou tip de conținut și să pună în valoare resursele muzeului printr-o campanie care cuprinde tururi ghidate, realizate de personalități ale lumii cultural – artistice, incubatoare de lectură pentru copii, dar și „Intersecțiile la Antipa”, evenimente – dezbateri cu oamenii de știință care lucrează în muzeu. #My Antipa aduce mai aproape de public ceea ce este invizibil în lumea Muzeului Antipa (povești, valori și oameni), prin ochii celor pentru care muzeul are o semnificație și o istorie aparte.