Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Alexandria: Exponatul lunii noiembrie 2020 la Muzeul Judeţean Teleorman – sculptura „Serenadă cu lăutari” realizată de artistul Gheorghe Vartic.

3 noiembrie - 30 noiembrie

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, vă invită luni, 2 noiembrie a.c., ora 11.00, la deschiderea Exponatului Lunii Noiembrie.
Pentru perioada 1 – 30 noiembrie 2020, Muzeul Județean Teleorman vine în fața publicului cu un obiect de artă aflat în patrimoniul instituției. Este vorba de sculptura „Serenadă cu lăutari” realizată de artistul Gheorghe Vartic.
Lucrarea face parte din ciclul „Hopa Mitică” și reprezintă un ansamblu format din trei figurine intitulate: „Eu”, „Toboșar și gurist”, „Trombonist”. Realizate din material mixt, cele trei componente au dimensiuni variabile: figurina „Eu” are o înălțime de 1,31 m, „Trombonist” are 0,93 m iar „Toboșar și gurist” are 0,88 m .
Sculptura „Serenadă cu lăutari” este realizată sub forma unei jucării de tip Hopa-Mitică. Cele trei siluete sunt realizate cu partea de jos mai grea decât cea de sus și rotunjită astfel încât atunci când sunt înclinate spre orizontală și apoi eliberate, forța gravitației le face să revină la poziția verticală, balansându-se până la stabilizare, stând astfel „în picioare” tot timpul.
Avându-l pe sculptor în prim plan, sculptura „Serenadă cu lăutari” ne sugerează viața artistului Gheorghe Vartic cu nenumăratele căderi dar și faptul că acesta, cu o forță impresionantă, a revenit mereu în picioare.

Detalii

Începere:
3 noiembrie
Se termină:
30 noiembrie
Eveniment Categories:
,

Organizator

Muzeul Județean Teleorman
Telefon:
0247-314761
Sit web:
www.muzeulteleorman.ro

Loc de întâlnire

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeulteleorman.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *