Încarc Evenimente

“Eu sînt
Oare de ce mă caut oare?/ În cuvinte, forme şi culoare/M-am căutat o viaţa trecătoare/ În cuvinte, formă şi culoare./ M-am modelat să fiu ce sînt/ În forme, culoare şi cuvânt/ Şi-am trudit de când mă ştiu sub soare/ Să mă găsesc în forme, lumină şi culoare.” Vasile Mureşan
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează miercuri 18 noiembrie, de la ora 14:00 (în condiţiile impuse de pandemie, cu respectarea normelor legale aflate în vigoare ) la Casa Argintarului din strada Dornei nr.5, vernisajul expoziției de pictură ”Căutări”.
Elisabeta Veress Pietrar s-a născut în 14 aprilie 1952 în localitatea Apateu, a studiat la Liceul Minier Cavnic şi Universitatea de Nord Baia Mare, Facultatea de Litere, secţia Arte Plastice şi Decorative, specializarea Pictură. In anul 2011 artista a urmat masteratul Valori Plastice şi Reflexi ale Imaginii în Pictura Contemporană.
A participat la expoziţii de grup şi colective în Cavnic, Carei, Ungaria, Austria şi Slovacia. Elisabeta Veress a expus la Muzeul Naţional al Petrolului din Ungaria, Satu-Mare, Cluj- Napoca, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureş. A participat la tabere în ţară dar şi în Ungaria, Slovacia, Grecia şi Muntenegru. Totodata este colaborator a revistei ”Porţile Nordului”, colaborator a Teatrului Ararat din Baia Mare, organizator şi gazdă a taberei internaţionale Elisabeta Art Cavnic.
Manager,
Alexandru Gavrilaș

Detalii

Începe:
18 noiembrie, 2020
Se termină:
4 decembrie, 2020
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Casa Argintarului – Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
strada Dornei, nr. 5
Bistrița, Bistrița-Năsăud Romania
+ Hartă Google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*