Încarc Evenimente

Expoziția „Moon Impact – o poveste geologică”
19 martie – 20 iunie 2021
Expoziție organizată de Muzeul de Artă Brașov în colaborare cu Centre National de la Recherche Scientifique (Franța) și Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București. Formarea lunii este cel mai important moment din istoria planetei noastre. Dar știți că s-a format într-o clipire, când sistemul nostru solar tocmai s-a format? Asta s-a născut dintr-o ciocnire catastrofală a două planete care au murit în acea coliziune? Că Pământul s-a condensat în numai două zile? Asta de când, pe măsură ce trece timpul geologic, Pământul evoluează, la fel și mineralele și rocile ei? Că fără Lună nu ai fi aici astăzi?
Această expoziție spune povestea impactului uriaș și a formării Lunii în contextul evoluției geologice a Pământului și a sistemului solar. Este geologic, deoarece privește rocile și mineralele care formează toate obiectele lumii noastre. Timpul curge în interiorul expoziției, începând cu formarea sistemului solar și terminând cu ziua actuală.
Curator: Răzvan Caracas, Cercetător principal / Senior Researcher (Ecole Normale Supérieure de Lyon, Laboratory of Geology of Lyon and Centre Blaise Pascal)
Producător / producer: Léna Martin, Centre National de la Recherche Scientifique, Laboratoire de géologie de Lyon
Echipa de proiect / The Impact project team (Mandy Bethkenhagen, Tim Bögels, Anaïs Kobsch, Zhi Li, Renata Schaan, Natalia Solomatova)

Detalii

Începe:
19 martie
Se termină:
20 iunie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Brașov
B-dul. Eroilor 21
Brașov, Brașov 500030 Romania
+ Hartă Google
View Venue Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*