Încarc Evenimente
ACME. Athletic Club Mihai Eminescu
Joi, 17 iunie, ora 18:00.
Grădina MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii 15, București.
Intrare liberă.
/Moderator: Claudiu Komartin
/Invitați:
Sorin Gherguț
Irina-Roxana Georgescu
Radu Nițescu
/ Coordonator: Ioana Iuna Șerban (curator)
*Eveniment din seria întâlnirilor de poezie MARe ți-e grădina.
*Ediție desfășurată în cadrul ”C.S.A. Clubul Sportiv al Artelor. Sportul în arta românească, de la 1900 până azi.”
La Muzeul de Artă Recentă continuă seria de întâlniri având în centru literatura contemporană „Poezie, MARe ți-e grădina”, întreruptă după edițiile care i-ai avut ca protagoniști pe Ștefan Manasia și Radu Vancu (octombrie 2019), V. Leac și Andrei Gamarț (noiembrie 2019), Răzvan Țupa și Olga Ștefan (iunie 2020).
Așadar, la aproape un an de la întâlnirea de anul trecut, CSA (Clubul Sportiv al Artelor), cea mai recentă expoziție a Muzeului, primește vizita ACME (Athletic Club Mihai Eminescu), o grupare lirică ad-hoc, a cărei singură partidă oficială va avea loc joi 17 iunie, de la ora 18.
Vor citi Sorin Gherguț, Irina-Roxana Georgescu și Radu Nițescu, moderați de Claudiu Komartin.
Sorin Gherguț (n. 1973, București) e absolvent de Litere (română-franceză) la Universitatea București (1996) și a fost în studenție membru al cenaclului condus de Mircea Cărtărescu. A publicat în volumele colective Tablou de familie (1995) și Marfă (1996). Prin câștigarea concursului de debut „Aurel Dumitrașcu”, a apărut prima sa carte, Time Out (1998), urmată de Orice. uverturi și reziduuri (2011) și Trei (2016, cu reproduceri după lucrări de Nicolae Comănescu). Traducător din engleză (Burroughs, Bukowski, Paul Auster, Bob Dylan), a participat în ultimii ani la mai multe volume collective.
Irina-Roxana Georgescu (n. 1986, Medgidia) este doctor în Filologie cu o teză despre Influența criticii occidentale asupra criticii literare postbelice româneşti (1960-1980) (2016). A debutat în limba franceză cu volumul de poezie (Intervalle ouvert), apărut la editura L’Harmattan (2017), și în românește cu Noțiuni elementare (2018).
Radu Nițescu (n. 1992, București) a urmat trei ani cursurile Facultatății de Litere a Universității din București și a absolvit Științe Economice la Universitatea Hyperion din București. A colaborat cu diverse publicații în care a publicat poeme proprii sau traduceri de poezie contemporană. A publicat volumele de poezie Gringo (2012), Dialectica urșilor (2016) și Satao (2020).
(Text prezentare: Claudiu Komartin).
*C.S.A. Clubul Sportiv al Artelor: reprezentarea sportului în arta românească de la 1900 la ora actuală cartografiază peisajul extrem de divers al interesului artistic pentru sport și educație fizică în cultura vizuală a țării noastre.
Organizator:
MARe/Muzeul de Artă Recentă
Parteneri:
Ministerul Culturii
Ministerul Tineretului și Sportului
Sponsori:
VOLVO România
INNOVA

Detalii

Dată:
17 iunie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*