Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

București: Atelier pentru copii realizat de și cu artista Regina Ionescu, duminică, 16 mai, la MARe/Muzeul de Artă Recentă

Date 16 mai
Pictură în cuțit de paletă. Povestiri despre Mihai Sârbulescu
Atelier pentru copii realizat de și cu artista Regina Ionescu.
Duminică, 16 mai
Orele:12:00-15:00
Copii 7-9 ani: 12:00-13:00
Copii 10-14 ani: 13:30 -15:00
Preț bilet/participant: 50 lei
Grupurile vor fi constituite din maximum 6 copii. Pentru înscriere vă rugăm să precizați numărul și grupa copiilor, printr-un mesaj la adresa de email educational@mare.ro, cu titlul ”Povestiri despre Mihai Sârbulescu”.
Unii copii au auzit despre cuțitul de paletă și amprenta lui aparte pe pânză, iar alții urmează să afle despre această tehnică de pictură la MARe, în duminica viitoare, alături de Regina Ionescu. Grozav este că toți copiii vor avea ocazia să practice această tehnică. Și nu oricum, ci în atmosfera plină de substanță a povestirilor despre Mihai Sârbulescu.
Mihai Sârbulscu este un artist activ și prezent în mediul artistic actual, un artist care păstrează în lucrările sale, deși unice, o tradiție a picturii de zeci de ani.
În acest atelier vom afla despre filosofia de viață a artistului și grupului din care face parte (Grupul Prolog), îmbinând informațiile noi cu exercițiile practice. Copiii vor stabili legăturile între lumea care se configurează în lucrările lui Mihai Sârbulescu și modul în care acesta lucrează, alegând anumite materiale și tehnici. Copiii vor realiza ei înșiși lucrări în cuțit de paletă, inspirați de temele și cromatica artistului.
Atelierele din perioada mai-septembrie presupun și vizitarea expoziției C.S.A. Clubul Sportiv al Artelor sau vor avea ca subiect una dintre lucrările expuse în cadrul acesteia.
C.S.A. Clubul Sportiv al Artelor: reprezentarea sportului în arta românească de la 1900 la ora actuală cartografiază peisajul extrem de divers al interesului artistic pentru sport și educație fizică în cultura vizuală a țării noastre.
Organizator: MARe/Muzeul de Artă Recentă
Parteneri: Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Culturii, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
Sponsori: VOLVO România, INNOVA

Detalii

Dată:
16 mai
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*