Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Atelier pentru copii. Treasure Hunt prin muzeu. Emoțiile prin culori la MARe/Muzeul de Artă Recentă, 12 septembrie 2012

12 septembrie, 2021

Treasure Hunt prin muzeu. Emoțiile prin culori
Atelier pentru copii.
Duminică, 12 septembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 5-9 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 10-14 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 6 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: “Muzeul ca Smartphone” unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Recomandăm celor interesați să se înscrie și pe grupul MARe de MIC, dedicat părinților interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic
Implicarea celor mici în activitățile creative pe care le propunem la muzeu le dezvoltă copiilor potențialul creativ și îi stimulează să experimenteze fără să le fie teamă de greșeală. Atelierele MARe de Mic reprezintă pentru micuți un loc sigur și prietenos în care își pot manifesta trăirile atunci când nu găsesc cuvintele potrivite pentru a le exprima. Acesta este unul dintre rolurile principale ale artei și noi vrem să le arătăm că limbajul vizual poate fi la fel de puternic precum cel verbal.
În acest atelier vom vizita expozițiile din MARe/Muzeul de Artă Recentă pentru a descoperi culorile folosite de artiști și felul în care acestea ne influențează starea de spirit. Prin jocuri de Treasure Hunt cei mici vor fi provocați să descopere culori primare, secundare și non-culori, iar cei mai mari vor căuta să extragă din lucrările de artă, în mod argumentat, diferite emoții și stări.
Vom încerca să fim atenți la ceea ce ne transmit lucrările și la ce anume simțim atunci când le privim. În atelier, copiii se vor concentra asupra emoțiilor pe care le experimentează în prezent pentru a le reprezenta în propria pictură. Atelierul presupune mult joc, explorare a sentimentelor și un proces de creație (poate) revelatoriu.
Atelierul este adaptat pentru ambele grupe de vârste astfel:
1. În cadrul primei grupe nivelul jocurile se vor axa foarte mult pe numirea culorilor și diferențierea de non-culori. Vor afla importanța culorilor atunci când ne vom imagina o lume fără culori, o lume alb-negru. Prin jocuri vom vâna culori și sentimente asociate lor, menite totodată să faciliteze strașnica imaginație și simțul vizual; în atelier vor picta folosind alb și negru după care culori primare pentru a descoperi care paletă se potrivește mai bine pentru ceea ce vor ei să exprime.
2. În timp ce pentru cei cu vârstele între 7 și 13 ani discuțiile se vor axa mai mult pe abilitățile lor de a identifica proprile emoții și pe cele ale celor din jur, încurajându-i să exprime ceea ce gândesc, să comunice între ei și să-și dezvolte empatia. În partea practică a atelierului, grupa de 7 – 13 ani va picta folosind Cercul Culorilor (ce conține culori primare, secundare, complementare), pentru a învăța să obțină diferite amestecuri de culori. Copii vor crea jumătate de lucrare alb-negru și jumătate color.
În această întâlnire copii vor fi ghidați pentru a descoperi felul în care își pot reprezenta propria fericire, furie, liniște sau agitație prin intermediul unui unui pattern, a unei forme, a unei tematici și culori pe care le pot folosi și pe viitor pentru a exprima stările interioare.
Copii vor învăța și descoperi culorile, formele și amestecurile cromatice. Cursul dezvoltă creativitatea, imaginția și încurajează copilul să se exprime liber prin intermediul picturii și culorii.
Fiind posibil să ne murdărim pe hăinuțe, vă recomandăm să îi îmbrăcați pe cei mici cu haina de artist! Adică acele haine pe care putem risca să le murdărim în atelier, de dragul artei.
Atelier susținut de Ana Lăzărescu

Detalii

Dată:
12 septembrie, 2021
Categorie Eveniment:

Organizator

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare