Loading Evenimentele

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

București: dezbatere online moderată de Vasile Ernu prin intermediul platformei Zoom, cu invitații Călin Cotoi, Norbert Petrovici, Florin Poenaru – 21 octombrie 2020

21 octombrie

În „Inventing the Social in Romania. 1848 – 1914. Networks and Laboratories of Knowledge” (Editura Brill – Ferdinand Schöningh, 2020), autorul Călin Cotoi aduce la viață o serie de anarhiști „obscure”, medici, igieniști și reformatori de la granițele Europei și Rusiei. Cartea urmărește indivizi, texte, proiecte, dezbateri, bacterii și boli care călătoresc, se ciocnesc, intră în dialog, scriu și vorbesc unii despre alții în locuri și pe teme surprinzătoare. Toți aceștia au traversat zonele (și timpurile) de graniță dintre imperii și state naționale în formare, găsind deseori scurtături sau drumuri ocolite și reapărând în părți diferite și neașteptate ale spațiului geografic, social și politic. Folosind materiale și surse provenind din scrisori, jurnale, reviste, tratate medicale și dezbateri politice, autorul deschide o discuție despre problematica teoretică și istorică mai largă implicată în crearea locală a socialului, a istoricității și reprezentabilității lui.
Vă invităm la o dezbatere moderată de Vasile Ernu prin intermediul platformei Zoom, cu invitații Călin Cotoi, Norbert Petrovici, Florin Poenaru.
Sunt disponibile doar 100 de locuri virtuale, iar link-ul pentru acces este:
Călin Cotoi are un doctorat în Filosofie/Antropologie culturală și licență în Sociologie la Universitatea din București, licență în Medicină umană, Universitatea „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca. Este profesor la Universitatea din București, Departamentul de Sociologie, din 2015. Cărţi publicate: „Economie socială, bunuri și proprietăți comune în România” (cu Oana Mateescu), Iași, Polirom, 2013; „Introducere în antropologia politică”, Iași, Polirom, 2009; „Primordialism cultural şi geopolitică românească”, București, Mica Valahie, 2007. Cea mai recentă carte: „Inventing the Social in Romania, 1848-1914. Networks and Laboratories of Knowledge”, Brill – Ferdinand Schöningh, 2020.

Detalii

Data:
21 octombrie
Categorie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *