Încarc Evenimente
🚴‍♀️ Hai și tu -> „Cu bicicleta prin alte timpuri”!
La început de primăvară, când posesorii de biciclete se gândesc deja la viitoarele trasee, Muzeul Municipiului București vă invită să cunoașteți istoria acestui vehicul, devenit astăzi indispensabil pentru mulți.
Expoziția „Cu bicicleta prin alte timpuri”, care va fi deschisă începând cu data de 5 martie 2021, ora 10.00, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2), va prezenta unele elemente interesante, poate mai puțin cunoscute, despre aspectul bicicletelor de la începutul existenței lor, precum și evoluția acestora în timp.
De la „maşina pentru alergat” din lemn, brevetată în 1818, care nu avea sistem de direcţie şi frânare, dar nici pedale, propulsarea dispozitivului fiind dată de împingerea utilizatorului alternativ cu picioarele în pământ, la velociped („picior rapid”) și tot felul de modele incomode și primejdioase ce produceau „senzaţie şi chiar consternare” din cauza înălțimii lor fiind chiar dificil şi periculos de folosit, evoluția bicicletei până prezent merită a fi cunoscută și promovată.
Alte informații despre acest proiect expozițional, aici: http://muzeulbucurestiului.ro/14401-2/

Detalii

Începe:
5 martie
Se termină:
30 mai
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Hartă Google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*