Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: expoziţia de speologie și hărți speologice PEŞTERA ŞURA MARE. POVESTEA UNEI EXPLORĂRI CONTINUE la Muzeul Hărților

21 octombrie - 22 noiembrie

Expoziția
PEŞTERA ŞURA MARE. POVESTEA UNEI EXPLORĂRI CONTINUE

Începând de miercuri, 21 octombrie 2020, vă invităm să vizitați la Muzeul Hărților expoziţia de speologie și hărți speologice PEŞTERA ŞURA MARE. POVESTEA UNEI EXPLORĂRI CONTINUE, realizată în colaborare cu Institutul Român de Speologie „Emil Racoviță” (ISER), Asociația Speologică „Focul Viu” şi Grupul de Explorări Subacvatice şi Speologice (GESS).

Expoziţia este organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Institutului Român de Speologie „Emil Racoviță” şi prezintă în premieră publicului o serie de hărți speologice ale peșterii Șura Mare, documente cartografice care atestă diverse etape din procesul de realizare a hărților, fragmente de roci, fotografii şi filme, obiecte specifice explorării speologice (busolă geologică, clinometru etc.).

Situată în satul Ohaba Ponor din comuna Pui, judeţul Hunedoara, Peștera Șura Mare este cunoscută din timpuri străvechi, în interiorul ei fiind descoperite artefacte datând din perioada neolitică. Explorarea ei științifică a început însă târziu, la începutul secolului al XX-lea şi este încă în plină desfăşurare; noi și noi galerii se descoperă în continuare de către speologii profesionişti.

Expoziţia este deschisă în perioada 21 octombrie – 22 noiembrie 2020.
Tarif acces: 5 lei – biletul întreg, 2,5 lei biletul pentru pensionari, 1 leu biletul pentru elevi și studenți.

Mai multe informații  despre expoziţie aflați aici.

Detalii

Începere:
21 octombrie
Se termină:
22 noiembrie
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Harta Google
Sit web:
www.muzeulhartilor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *