Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

București: expoziția „Valentina Rusu Ciobanu. O sută de ani de la naștere”. Muzeul Municipiului București va găzdui în perioada 5 – 29 noiembrie 2020 o expoziție excepțională, dedicată celei mai importante pictorițe din Basarabia care, pe data de 28 octombrie împlinește 100 de ani, marcând un eveniment cultural major.

Date 5 noiembrie, 2020 - 29 noiembrie, 2020

Eveniment cultural – deschiderea expoziției „Valentina Rusu Ciobanu. O sută de ani de la naștere”, la Palatul Suțu!

Muzeul Municipiului București va găzdui în perioada 5 – 29 noiembrie 2020 o expoziție excepțională, dedicată celei mai importante pictorițe din Basarabia care, pe data de 28 octombrie împlinește 100 de ani, marcând un eveniment cultural major.

Dr. Elena Olariu, director adjunct Artă, Restaurare, Conservare: <<Este vorba de prima expoziție personală a Valentinei Rusu Ciobanu în România, cea mai iubită pictoriță din Republica Moldova, un eveniment care sperăm să deschidă cât mai larg calea spre includerea Școlii de pictură de la Chișinău într-o nouă istorie a artei românești.

„Valentina Rusu Ciobanu. 100 de ani de la naștere” este o expoziție care vine să ne demonstreze încă odată forța elitei culturale de la Chișinău și a Școlii de pictură basarabene, o școală tânără dar viguroasă, care a rezistat provocărilor istorice și care ne aduce astăzi, în fața ochilor, o creație originală și națională, impresionantă prin forța mesajul plastic transmis>>.

Detalii despre acest eveniment de suflet la care vă invităm să participați la începutul lunii noiembrie vă rugăm să găsiți aici:
https://www.facebook.com/events/277385963390592/

Detalii

Începe:
5 noiembrie, 2020
Se termină:
29 noiembrie, 2020
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Hartă Google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*