Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

București: Hărți, fabule și basme. Atelier de creație pentru copii, Duminică, 17 ianuarie, orele 12:00 – 15:30 (Elena Gițoiu). Duminică, 24 ianuarie, orele 12:00 – 15:30

Date 24 ianuarie
|Periodic Eveniment (Vezi totul)

One event on 24 ianuarie, 2021 at 00:00

Hărți, fabule și basme. Atelier de creație pentru copii
Duminică, 17 ianuarie, orele 12:00 – 15:30 (Elena Gițoiu)
Duminică, 24 ianuarie, orele 12:00 – 15:30
(Ana Lăzărescu)
*
12:00-13:00 (Grupa mică / copii cu vârste curpinse între 4-7 ani)
14:00 – 15:30 (Grupa mare / copii cu vârtse cuprinse între 7-12 ani)
**Intrare gratuită, cu înscriere la adresa de email educational@mare.ro cu mesajul ”Ateliere Înseninare”. Se va menționa grupa de vârstă și numărul de copii participanți.
Limita maximă admisă pentru un grup: 12 copii.
Ne-am obișnuit deja cu MARe de Mic, atelierele noastre duminicale de creație, pentru copii. Doar că de data aceasta vorbim despre două ediții speciale.
În primul rând vorbim despre Ziua Culturii Naționale. În al doilea rând vorbim despre expoziția Din senin/Out of the Blue (prezentată la nivelurile -1 și +3 ale muzeului), cea în care copiii vor fi plimbați, orientați și ”ispitiți” să deslușească, să deconstruiască, să alcătuiască și să creeze.
În ediția de duminică, 17 ianuarie, Elena Ghițoiu va plimba copiii pe harta expoziției. Da, există o hartă a expoziției, invizibilă, dar cât se poate de reală. Căci la campania de achiziții au răspuns peste 700 de artiști, de diferite naționalități, din multe orașe ale țării, dar și stabiliți în străinătate.
Elena va reconstrui, așadar, împreună cu cei mici, o ”hartă a artei”, în care localitățile vor fi reprezentate după caz, de lucrările din expoziție. Un demers de ”geograf”, dar și de ”detectivistică”, o mică și jucăușă abordare antropologică. Lucrările vor fi legate, așadar, nu doar de numele și de persoana artistului, ci și de locul în care acesta trăiește, lucrările devenind ”vehicule”, ”portaluri” prin care copiii vor vizita – altfel – o întreagă lume, într-o singură expoziție.
***
În ediția din 24 ianuarie, Ana Lăzărescu va folosi din plin dorința și bucuria copiilor de a asculta și de a spune povești.
Copiii vor fi încurajați să privească și să construiască istoria sau povestea pe care le-o inspiră diferitele lucrări din expoziția Din senin/Out of the Blue.
Poveștile lor vor fi transformate în lucrări proprii, în cadrul atelieruluiFabule din senin / Out of the Blue Fables, unde vor fi folosite tehnici mixte pe pânză, colaj, obiecte din carton pentru a crea personaje precum cele întâlnite în expoziție.
Fiecare copil va avea de spus și de construit propria poveste în urma celor întâlnite în turul ghidat. Activitatea practică se va desfășura în atelierul muzeului, unde copiii vor experimenta cu cartoane, acrilice, creioane și cărbune diferite tehnici prin care să dea formă poveștilor despre personajele pe care le-au întâlnit în expoziție.
Lucrările realizate în cadrul acestor două întâlniri vor fi ulterior expuse pentru a da formă unei prime expoziții pentru copii!
IMPORTANT: pe baza acestei mini-expoziții, echipa curatorială va alege cea mai bună lucrare, urmând ca artistul/artista care a produs-o să primească drept premiu acces gratuit la toate atelierele pentru copii care se vor realiza de-a lungul anului 2021.
Evenimentul Înseninare este organizat de MARe/Muzeul de Artă Recentă, cu susținerea Ministerului Culturii
Partener instituțional: Goethe-Institut București
Sponsori oficiali: Volvo România și Fundația Spandugino
Parteneri media: Radio România Cultural și Zile și Nopți

Detalii

Dată:
24 ianuarie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*