Loading Evenimentele

« Toate Evenimentele

București: Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în perioada 14 octombrie – 6 noiembrie 2020, la sediul din Calea Griviței 64-66, Sălile „Petru Creția” și „Al. Oprea”, expoziția artistului Lupse Marcel, DESCÂNT – Pictură / Desen / Obiect.

14 octombrie - 6 noiembrie

Muzeul Național al Literaturii Române organizează, în perioada 14 octombrie – 6 noiembrie 2020, la sediul din Calea Griviței 64-66, Sălile „Petru Creția” și „Al. Oprea”, expoziția artistului Lupse Marcel, DESCÂNT – Pictură / Desen / Obiect.
Vernisajul va avea loc miercuri, 14 octombrie 2020, ora 18.00, în prezența artistului și a invitaților săi: criticul de artă Pavel Susara, scriitorul

Ion Bogdan Lefter

și Gavril Țărmure, curatorul expoziției. Amfitrion: Ioan Cristescu, Directorul General al Muzeului Național al Literaturii Române.

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19.
MARCEL LUPȘE s-a născut pe 21 august 1954 la Dej. În anul 1979 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, la clasa profesorului Vasile Crișan, din acel an participând cu regularitate la expozițiile organizate de filiala Cluj și apoi filiala Cluj-Bistrița-Zalău a U.A.P. Din 1989 este membru U.A.P. la secția Pictură. Din 1994 este profesor, iar din 1998 șef de catedră la Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” din Bistrița.
Expune pictură, desen și obiect în peste 100 de expoziții de grup în țară și peste hotare, participând anual la Simpozioane și tabere de Artă Plastică naționale și internaționale. În cele trei decenii de activitate artistică a organizat 38 de expoziții personale, lucrările sale figurând în muzee și colecții particulare din România, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Israel, Japonia, Luxemburg, Republica Moldova, Olanda, Polonia, S.U.A, Suedia, Turcia, Ungaria.
Universul vegetal legat de ruralitatea transilvană ocupă un loc important în preocupările sale plastice, transformându-se în structuri emblematice pentru creația sa.
Expoziţia va fi deschisă spre vizitare în perioada 14 octombrie – 6 noiembrie 2020, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 18:00. Intrarea este liberă și se face în baza unei programări la numărul de telefon 0762 671 698.

Detalii

Începere:
14 octombrie
Se termină:
6 noiembrie
Categorie:

Loc de întâlnire

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://mnlr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *