Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Târgul 100 de Tradiții Românești | 9 – 11 octombrie 2020, orele 10.00 – 18.00

9 octombrie - 11 octombrie

Târgul 100 de Tradiții Românești | 9 – 11 octombrie 2020, orele 10.00 – 18.00
Fundaţia Kogaion 115 organizează, în perioada 9 – 11 octombrie 2020, târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea la târg este liberă! Accesul se face prin strada Monetăriei Nr. 3, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.
La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai toate regiunile țării: olari din Corund, făuritori de mobilier și decorațiuni din lemn crestat din zona Sucevei, meșteri lingurari din județul Vâlcea, creatoare de ii brodate din Breaza, meșteșugari de chimire din ținutul Moldovei. Vor fi expuse de asemenea costume populare de Muscel și Jina – județul Sibiu, covoare țesute la război din zona Aradului, ceramică pictată cu motive tradiţionale, icoane pe lemn și pe sticlă, măști populare.
Nu vor lipsi nici artizanii cu vestimentație și obiecte decorative pictate manual, uleiuri terapeutice, bijuterii din lemn sau din dantelă, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale.
Dintre produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim zacusca şi murăturile pe alese, prăjiturile și ciocolata de casă pregătite după rețete maramureșene, cozonacii moldovenești, plăcintele și sarailiile, diferite sortimente de miere, palincă, fructe şi legume proaspăt culese.
Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute: blidare, pristolnice, doniţe, căuce, lăzi de zestre, lingurare, furci şi roţi de tors, fusuri şi vârtelniţe, carte veche. Cunoscutul scriitor Stelian Tănase va fi prezent alături de aceștia, însoțit de noile sale apariții editoriale și gata oricând să povestească despre această lume aparte a negustorilor.
Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: borș de pește, sărmăluţe muntenești la ceaun, fasole cu ciolan, păstrăv la grătar cu mămăliguţă și mujdei. Dintre mâncărurile de sezon nu poate lipsi pastrama de oaie cu must proaspăt stors.
Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.
Photo credit: Vladimir Bulza, MNȚR
Organizator: Fundaţia Kogaion 115

Detalii

Începere:
9 octombrie
Se termină:
11 octombrie
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *