Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Cernavodă: expoziția foto-documentară “ÎN LUMINA CULTURII – OPERA LUI ANGHEL SALIGNY”

Date 18 februarie - 27 februarie
ÎN LUMINA CULTURII – OPERA LUI ANGHEL SALIGNY
Vernisaj expoziție foto-documentară
Joi 18 februarie 2021, ora 12.00, la Muzeul AXIOPOLIS Cernavodă, județul Constanța, va avea loc vernisajul expozitiei foto–documentare itinerante „In lumina culturii – opera lui Anghel Saligny”.
Evenimentul este organizat, sub egida Bibliotecii Academiei Române, de Asociația pentru educație socio-emoțională Combat Stress RO, în colaborare cu Casa de Cultură „I.D. Chirescu” Cernavoda, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Portului Constanța, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” – Filiala Constanța, Asociația Culturală „Tomis”, Societatea Națională a Sării SALROM – Sucursala Târgu Ocna, Asociația Psiterra din Iași și Televiziunea ACUM TV – Bacău.
Expozița face parte din proiectul național „Valori și modele naționale în educația românească”, care a debutat la Biblioteca Academiei Române, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în 15 ianuarie 2021, și va continua în șase orașe din țară – Cernavodă, Constanța, Galați, Brăila și Târgu Ocna, Iași, localități în care marele inginer și inventator român a realizat cele mai reprezentative construcții cu valoare de patrimoniu.
„Această expozitie, în care vom putea viziona documente de patrimoniu – între care șase imagini unicat de la construirea Podului Carol I, aflate în colecția Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române, mesajul Regelui Carol I care a fost zidit la temelia piciorului stâng al podului ce îi poartă numele, schițele Teledinamicului de la Salina Targu Ocna – ne va prilejui o întâlnire de suflet cu o mare personalitate a acestei țări, inginerul-inventator Anghel Saligny, și ne oferă ocazia să îndeplinim o datorie pe care o avem ca un testament mut, scris sub semnul istoriei, credinței si valorilor românești”. (Lt. col. (r) Cornelia Prioteasa, președintele Asociatiei pentru educație socio – emoțională „Combat Stress Ro” – curatorul proiectului.)

Detalii

Începe:
18 februarie
Se termină:
27 februarie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul „Axiopolis” Cernavodă
Str. Ovidiu nr. 19
Cernavodă, Constanţa 905200 Romania
+ Hartă Google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*