Încarc Evenimente
Expoziție inedită “Vorbe șoptite” la Muzeul Memorial “Octavian Goga”
Continuând seria evenimentelor culturale desfășurate în cadrul Instituției de cultură, Muzeul Memorial “Octavian Goga” le propune vizitatorilor expoziția inedită “Vorbe șoptite”.
Cele patru volume în proză, în limba germană, au fost editate la Regensburg, în perioada 1905-1912, și sunt semnate Carmen Sylva (pseudonimul literar al Reginei Elisabeta, prima Regină a României, patroană a artelor, fondatoare a unor instituții caritabile, poetă, scriitoare și eseistă). Legate în piele, volumele au pe coperta din față imprimată o scenă gen muză, iar pe cotor – numele autoarei și titlul cărții (inscripționate cu litere aurii). Pe cantul de sus filele sunt aurite.
Buletinul Comisiunii Monumentelor Istorice”, editat la “Tiparul Cultura Națională” (București), în 1923, are pe prima pagină dedicația lui Alexandru Lăpedatu (fost ministru al cultelor și artelor în șase guverne, ministru de stat al României în patru guverne, președinte al Senatului României, membru titular al Academiei Române, președintele acesteia și secretarul său general) pentru O. Goga, scrisă la 06.12.1923.
O altă apariție editorială expusă (“Königreich die Jahrhunderte”) este editată, la Bonn, în 1887.
Albumul cu planșe, intitulat “Sa Majesté, le Roi Michel de Roumanie”, conține multiple texte și fotografii din arhiva Familiei Regale.
Vă așteptăm cu drag la Muzeu!

Detalii

Începe:
6 ianuarie
Se termină:
31 ianuarie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Memorial “Octavian Goga“ – Ciucea
Str. Principală nr. 4
Ciucea, Cluj 407225 Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*