Încarc Evenimente
 
 
  • Acest eveniment a trecut.

Complexul Național Muzeal ASTRA, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Textilelor și Asociația „Știința și Patrimoniul Cultural în Conexiune” vă invită să participați la cea de-a 39-a Conferință Dyes in History and Archaeology (DHA 39), eveniment organizat ONLINE, în perioada 15-16 octombrie 2020.

Complexul Național Muzeal ASTRA https://muzeulastra.ro, Muzeul Național de Istorie a României https://www.mnir.ro/, Muzeul Textilelor http://www.muzeultextilelor.org/ și Asociația „Știința și Patrimoniul Cultural în Conexiune” (i-CON) http://i-con-org.ro/ vă invită să participați la cea de-a 39-a Conferință Dyes in History and Archaeology (DHA 39), eveniment organizat ONLINE, în perioada 15-16 octombrie 2020.
Dyes in History and Archaeology (DHA) este un grup internațional multidisciplinar de experți care se întalnesc în fiecare an, începand din 1982, pentru a discuta cele mai noi aspecte cu privire la coloranții naturali și utilizarea lor în obiecte de interes artistic, istoric și arheologic. În ultimii ani, atenția specialiștilor se îndreaptă tot mai mult și asupra coloranților sintetici timpurii (înainte de 1900). Conferinta este deschisă tuturor celor interesați de fascinanta lume a culorilor: chimisti, biologi, muzeografi, conservatori, arheologi, artiști plastici din muzee, institute de cercetare, universitati, asociații sau specialiști independenti.
Informatii cu privire la istoricul conferintei și întâlnirile anterioare pot fi consultate pe site-urile http://www.chriscooksey.demon.co.uk/dha/meetings.html  și http://www.aslab.co.uk/textile-research/dyes-in-history-archaeology/
Vă invităm să trimiteți propunerile dumneavoastră de participare la programul științific, sub forma unui rezumat de maximum 500 de cuvinte, pe adresa dha39sibiu@gmail.com, termenul limită fiind 15 Septembrie, 2020Vă rugăm să precizați dacă doriți să prezentați o comunicare orală de 20 de minute sau o comunicare scurtă de 5 minute. Comitetul Științific va anunța lucrările admise pentru prezentare pe 25 septembrie 2020.
Evenimentul este gratuit și este limitat la 80 de participanți. Vor avea prioritate specialiștii înscriși în programul științific.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul conferinței https://39dha2020sibiu.wordpress.com/
Vă așteptăm cu drag,
Comitetul de organizare al Conferintei DHA 39

Detalii

Începe:
15 octombrie, 2020
Se termină:
16 octombrie, 2020
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

România
Romania + Hartă Google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *