Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Constanța: Ziua Portilor Deschise la Muzeul Național al Marinei Române

Date 14 noiembrie, 2019

ZIUA DOBROGEI – ZIUA PORȚILOR DESCHISE

În urma războiului româno-ruso-turc din 1877-1878, România obținea la Congresul Internațional de la Berlin de la 1/13 iunie – 1/13 iulie 1878 recunoașterea independenței de stat și revenirea la țară a Dobrogei de nord cu Delta Dunării și Insula Șerpilor.
Începând cu anul 2015, românii celebrează, în data de 14 noiembrie, Ziua Dobrogei, în amintirea momentului istoric din 1878 când Dobrogea a revenit la teritoriul național.
Potrivit legii 230/2015, sărbătorirea anuală a Zilei Dobrogei poate fi marcată de autoritățile centrale și locale, de instituțiile publice de cultură din țară și din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific.
Astfel, Muzeul Național al Marinei Române a ales ca și anul acesta să ofere acces gratuit publicului vizitator, în ziua de 14 noiembrie, atât în expoziția permanentă cât și la cele 4 expoziții temporare: „Perenitate” (expoziție de artă), „Parașutismul militar-armă de elită” (expoziție de tehnică și foto-documentară), „Din activitatea Cercetașilor Marini” (expoziție de fotografie și însemne cercetășești), precum și modulul expozițional „40 de ani de la castrofa navei Independența”.
Muzeul poate fi vizitat în intervalul orar 9.00-16.00.

Detalii

Dată:
14 noiembrie, 2019
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Marinei Române
Str. Traian nr. 53
Constanța, Constanța 900725 Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*