Loading Evenimentele

« Toate Evenimentele

Iași: Muzeul ,,Ion Creangă” vă propune expoziția Condeie și memorie, cu obiecte de scris și de birotică aparținând unor mari personalități ale vieții culturale și publice din România de altădată.

30 septembrie - 30 octombrie

În cadrul ediției a VIII-a a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, organizează expoziții speciale pe care publicul interesat le poate vizita la muzeele literare.

În pavilionul expozițional al Muzeului ,,Ion Creangă”, obiectiv al MNLR Iași, vă propunem expoziția Condeie și memorie, cu obiecte de scris și de birotică aparținând unor mari personalități ale vieții culturale și publice din România de altădată.

Astfel, vizitatorii vor face o călătorie în timp, descoperind evoluția instrumentelor de scris, putând admira condeiul lui Ion Creangă, tocul de scris cu suport din marmură al lui George Topîrceanu, stiloul cu peniță de aur al sonetistului Mihai Codreanu, călimări și alte obiecte specifice acestei îndeletniciri care au fost purtate pe foaia de scris de către Mihail Sadoveanu, George Bacovia, Otilia Cazimir, Cezar Petrescu ș.a.

Curatoriată de muzeografii George Drîmbei, Camil Iercan și Beatrice Panțiru, expoziția poate fi vizitată în perioada 30 septembrie – 30 octombrie 2020, de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.

Detalii

Începere:
30 septembrie
Se termină:
30 octombrie
Categorie:

Loc de întâlnire

Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) Iași
Strada Simion Bărnuțiu, nr. 4
Iași, Iași 700118 Romania
+ Harta Google
Sit web:
https://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/mnlri/muzee/muzeul-ion-creanga-bojdeuca/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *