Loading Evenimentele

« Toate Evenimentele

Iași: Ateliere de lectură la Palat: „Ceaikovski și dansul notelor de argint”

24 octombrie

|Periodic Eveniment (Vezi totul)

One event on 24 octombrie, 2020 at 00:00

Ateliere de lectură la Palat: „Ceaikovski și dansul notelor de argint”

 

Atelierele pentru copii „În lumea poveștilor muzicale”, desfășurate în fiecare sâmbătă în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, continuă pe 17 și 24 octombrie 2020, de la ora 16.00, cu lecturi din cartea „Ceaikovski și dansul notelor de argint”, de Cristina Andone. Volumul face parte din Colecția „Povești din Pădurea Muzicală” (Editura „Nemi”), ce are ca personaje principale cei mai mari compozitori ai lumii.

De această dată, copiii îl vor cunoaște pe Ceaikovski, „spiridușul a cărui muzică ne leagănă cu povești de ceai și de zăpadă”, vor asculta poveștile „Dansul notelor de argint”, „Lista de pași de dans a lebedei Leda”, „Vis de iarnă”, „Grand adage” și „Pas de deux”.

Inițiate și coordonate voluntar de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, atelierele sunt recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani.

 

La Atelierele de lectură copiii învață:

* cum să se comporte la concert, ascultând povestea „Bravo, brava, bravi: bune maniere la concert”, din „Strauss și valsul trandafirilor de mai”, de Cristina Andone;

* descoperă instrumentele muzicale din Orchestra simfonică;

* cântă melodia compusă special pentru activitățile educative de la Palatul Culturii, de Prof. univ. dr. Gheorghe Duțică, „Noi cântăm și ne jucăm”;

* personalizează semne de carte, pe care le iau acasă „ca amintire”.

 

„În lumea poveștilor muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College și Editura „Nemi”.

Participarea la ateliere se face respectând normele impuse în contextul pandemiei. Grupurile formate din maximum 20 de persoane pot fi programate la adresa de e-mail: daniela.ciocoiu@ymail.com. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Palatului Culturii, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 16.30.

 

 

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef Secție Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

Detalii

Data:
24 octombrie
Categorie:

Loc de întâlnire

Complexul Muzeal Național „Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.palatulculturii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *