Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Iași: Ateliere de lectură la Palat: „Enescu și hora razelor de soare”

Date 23 ianuarie
|Periodic Eveniment (Vezi totul)

One event on 23 ianuarie, 2021 at 00:00

One event on 30 ianuarie, 2021 at 00:00

Ateliere de lectură la Palat: „Enescu și hora razelor de soare”

      

Atelierele de lectură pentru copii „În lumea poveștilor muzicale” continuă în luna ianuarie, la Palatul Culturii din Iași, cu trei ediții dedicate volumului „Enescu și hora razelor de soare”, semnat de Cristina Andone și apărut la Editura „Nemi”, în colecția „Povești din Pădurea  Muzicală”.

Întâlnirile, animate de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, vor avea loc sâmbătă, 16, 23 și 30 ianuarie 2021, de la ora 16.00, în Sala „Ștefan Procopiu”, de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Lecturile vor fi completate de o activitate practică, prin care copiii vor recompune o orchestră simfonică, decupând instrumentele de pe planșele pregătite și așezându-le în ordine.

„Rețeta de fericire a lui Enescu”, descrisă de scriitoarea Cristina Andone: „Allegro pe o pajiște înrourată, în picioarele goale. Lento la soare, ronțăind un fir fraged de iarbă. Semplice, inspirând aerul tare de munte, cu parfum de rășină și de pământ reavăn. Dolce, în cerdac, cu un castron de cireșe pietroase. O porție con brio de Rapsodia Română nr. 1, la Ateneu”.

Pe parcursul celor trei ateliere, vor fi citite poveștile: „Să-l cunoaștem pe Enescu”, „Cuibușor de Muzică”, „Povestea unui pui de soare”, „Cele două dulapuri cu note muzicale”, „Școala de muzică a iezilor talentați”, „O poveste scrisă cu acul”, „Prințesa iubită din orașul amorțit”, „Dor de doină”.

 

Atelierele sunt recomandate copiilor cu vârsta de minim 6 ani. Participarea la evenimente se face respectând normele impuse în contextul pandemiei. Prețul unui bilet este de 15 lei și include o planșă „Orchestra simfonică”, pentru fiecare copil.

Pentru programări, ne puteți scrie pe adresa de e-mail operapentrucopii@yahoo.com.

„În lumea poveștilor muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College și Editura „Nemi”.

 

 

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef Secție Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

 

 

Detalii

Dată:
23 ianuarie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal Național “Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Hartă Google
Sit web:
http://www.palatulculturii.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*