Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

În cadrul evenimentului „Dragobete vs. Sfântul Valentin”, ediția a VI-a, Muzeul Județean Buzău vă invită cu bucurie să luați parte la o activitate inedită la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”.

Date 6 martie
|Periodic Eveniment (Vezi totul)

One event on 6 martie, 2021 at 00:00

One event on 13 martie, 2021 at 00:00

⚜ În cadrul evenimentului „Dragobete vs. Sfântul Valentin”, ediția a VI-a, Muzeul Județean Buzău vă invită cu bucurie să luați parte la o activitate inedită la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”.
➡ După cum am anunțat deja, în ziua de 24 februarie 2021, va avea loc vernisajul expoziției temporare „Furca de brâu, simbol al dragostei la români”. Și cum altfel să ilustrăm mai bine modul de folosire a furcilor de tors, dacă nu prin exemplificarea acestui proces în timp real. În acest scop, am chemat alături de noi două păstrătoare ale vechilor tradiții din satul Gura Teghii, din județul Buzău, care ne vor dezvălui, în cadrul transmisiunii live, cum se obține firul textil prin procesul de toarcere cu furca și fusul. În același timp, veți putea admira și costumele populare purtate de acestea, costume prețioase, moștenite din generație în generație.
➡ Pentru toate aceste oportunități suntem recunoscători atât doamnelor Elena Moraru și Ioana Baroian, care au acceptat să fie alături de noi, cât și Asociației „Tainița Baștinei”, care ne-a ajutat să identificăm persoane cunoscătoare ale meșteșugului torsului.
➡ Cu speranța că vom putea împărtăși această experiență cu toți iubitorii de tradiții, cele două reprezentante ale universului rural contemporan vor reveni la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” în fiecare zi de sâmbătă, timp de două ore, până la data încheierii expoziției temporare, 14 martie 2021.
➡ Așadar, dacă doriți să participați la un exercițiu autentic în ceea ce privește utilizarea furcii de tors și a fusului, vă invităm să vizitați Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” în zilele de sâmbătă 27 februarie, 6 și 13 martie, între orele 12:00–14:00.
Vă așteptăm cu drag! 🤗

Detalii

Dată:
6 martie
Eveniment Categories:
, ,

Loc de desfășurare

Colecția de Etnografie și Artă Populară “Casa Vergu – Mănăilă”
Str. Războieni nr. 8
Buzău, Buzău 120195 Romania
+ Hartă Google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*