Încarc Evenimente

Muzeul de Artă Vizuală Galați dorește să aducă un omagiu fostului său director, prin organizarea expoziției ,,Ioan Simion Mărculescu – IN MEMORIAM”, expoziție ce include lucrări aflate în patrimoniul și custodia muzeului.

Date 12 ianuarie - 23 ianuarie
Pe 12 ianuarie Ioan Simion Mărculescu ar fi împlinit 78 de ani. Din nefericire, în urmă cu aproape 20 de ani, soarta a decis altceva și am fost nevoiți să ne luăm rămas bun de la MIS (așa cum îi spuneau cei apropiați), pe 9 aprilie 2001.
Născut la Cernăuți pe 12 ianuarie 1943, Ioan Simion Mărculescu a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice ,,Ion Andreescu” din Cluj, făcând parte din promoția 1967.
După absolvire, lucrează ca muzeograf la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană Românească din Galați (fosta titulatură a Muzeului de Artă Vizuală) până în 1972, apoi, între anii 1974 și 1990 este scenograf la Teatrul Muzical ,,Nae Leonard”.
În 1990 este numit director al Muzeului de Artă Vizuală Galați, pe care-l va conduce până la dispariția sa timpurie.
Predă pictura la Școala Populară de Artă din Galați, între 1984 și 1989 și la Colegiul Universitar ,,Studium”, în perioada 1994-2001.
Este pasionat de jazz, fapt ce se va vedea și în opera lui, de fotografie artistică, face grafică publicitară pentru diverse cărți, reviste sau afișe, dar și caricatură, realizând, de asemenea, concepția grafică pentru albume monografice ale Galațiului sau pentru cataloage, pliante și afișe pentru instituțiile de cultură și nu numai.
Are numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate: Vidin și Silistra (Bulgaria), Wrocław și Katowice (Polonia), Ulm (Germania), Milano, Cuneo și Torino (Italia) sau Paris, Franța.
Este unul dintre membrii fondatori ai grupării artistice ,,Axa”.
Muzeul de Artă Vizuală Galați dorește să aducă un omagiu fostului său director, prin organizarea expoziției ,,Ioan Simion Mărculescu – IN MEMORIAM”, expoziție ce include lucrări aflate în patrimoniul și custodia muzeului.
Vă așteptăm la vernisajul care va avea loc marți, 12 ianuarie, la ora 17.00, să ne amintim de MIS și să ne bucurăm de lucrările sale.

Detalii

Începe:
12 ianuarie
Se termină:
23 ianuarie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Strada Tecuci 7
Galați, Galați Romania
+ Hartă Google
Sit web:
http://www.mavgl.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*