Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Municipiului București îi invită pe copiii pasionați de benzi desenate să participe la atelierele online susținute de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu în zilele de 15 și 22 mai, de la ora 11:00 la 12:30.

Date 22 mai
|Periodic Eveniment (Vezi totul)

One event on 22 mai, 2021 at 00:00

Muzeul Municipiului București îi invită pe copiii pasionați de benzi desenate să participe la atelierele online susținute de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu în zilele de 15 și 22 mai, de la ora 11:00 la 12:30. La atelierul din 15 mai, copiii vor descoperi Legenda lui Bucur și o parte din obiectele de patrimoniu de la Palatul Suțu, iar la atelierul din 22 mai vor “intra” în atelierul pictorului Theodor Aman pentru a afla din tainele maestrului și despre instrumentele sale de lucru.
Pe parcursul acestor activități săptămânale, Mihai va face împreună cu cei mici o călătorie în lumea benzilor desenate. Rând pe rând va da viață câte unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului București, care își va spune povestea pe măsură ce va prinde contur pe foaia de hârtie. Astfel, micii artiști vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, precum și noțiuni de bază pentru realizarea unei benzi desenate.
La finalul fiecărei activități în parte, copiii vor fi încurajați să își posteze propriile creații pe pagina de Facebook a evenimentului.
Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată si romane grafice, a inițiat multiple proiecte, precum Legendele Dacilor, Comics Didactic, BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice și Olimpiada de benzi desenate. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. Este co-organizatorul Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate” la Muzeul Municipiului București (2014-prezent) și curatorul seriei de expoziții „Maeștri ai benzii desenate românești” la Palatul Suțu (MMB).
Vârsta: 7+
Desfășurare: de la 11:00-12:30, prin Zoom. Taxa de înscriere – 25 lei.
Înscrierea la eveniment este obligatorie și se face printr-un email la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-15.00, precizând numele copilului, vârsta, și un număr de telefon la care puteți fi contactat/ă. Numărul de locuri este limitat (maximum 15)

Detalii

Dată:
22 mai
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Hartă Google

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*