Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi | 12 iunie 2021

Date 12 iunie
🔵🔜 Avem plăcerea de a vă invita sâmbătă, 12 iunie, între orele 14:00 – 23:00, la MUZEUL HĂRȚILOR | NOAPTEA MUZEELOR 2021.
Vă așteptăm cu cele mai vechi hărți din muzeu și expoziția FAKE MAPS. HĂRȚI FALSE. FALSCHE KARTEN, realizată în colaborare cu Goethe Institut și Dem Creativ, care propune publicului întâlnirea cu o serie de HĂRȚI FALSE și PLANURI DE FILAJ realizate în Republica Democrată Germană de STASI și în Republica Socialistă România de Securitate.
FAKE MAPS? HĂRȚI FALSE? Sună a paradox – un instrument menit să ne ofere informații exacte, ba chiar repere vitale de orientare, întocmit dinadins greșit, falsificat… Perpetuată până în zilele noastre, manipularea hărților este o practică aproape la fel de veche ca istoria cartografiei în sine.
Practica falsificării hărților și-a atins punctul culminat în perioada RĂZBOIULUI RECE, când, de ambele părți ale Cortinei de fier, hărțile au fost sistematic manipulate, din motive de securitate națională, politice și propagandistice, străzi și clădiri importante fiind camuflate sau pur și simplu șterse de pe hartă.
Expoziția pune față în față pe de o parte o serie de hărți din arhiva STASI, pe de o alta o serie de planuri de apartament, realizate în timpul acțiunilor de filaj, de către Securitate.
Mai multe informații despre această expoziție aflați accesând pagina de pe website:
✯✯✯
Accesul în spațiile de la parterul muzeului, incluzând expoziția FAKE MAPS. HĂRȚI FALSE. FALSCHE KARTEN este GRATUIT.
Muzeul va putea fi vizitat în întregime (două etaje) pe bază de bilet: 10 lei biletul întreg, 5 lei biletul pentru seniori, 2,5 lei biletul pentru elevi și studenți.
✯✯✯
Vă așteptăm cu drag!

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Str. Londra nr. 39
București, București 011762 Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*