Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Literaturii Române | 12 iunie 2021 

Date 12 iunie

Noaptea Muzeelor la MNLR | 12 iunie 2021

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă sâmbătă, 12 iunie 2021, la cele două sedii ale muzeului (Strada Nicolae Crețulescu 8 și Calea Griviței 64-66), precum și la Casele memoriale pe care le deține, unde v-am pregătit spații interactive și un program divers de activități și evenimente: concerte, recitaluri muzicale, expoziții de pictură, un demo de caligrafie gotică, ateliere pentru copii tipici și nevăzători, lecturi publice de poezie, proză și teatru, o lectură în bengali și o prezentare a legăturii dintre cultura română și cea indiană, cu participarea deosebită a Excelenței Sale Domnul Rahul Shrivastava, ambasador al Indiei în România.

Pe telefonul mobil puteți descărca gratuit aplicația MNLR în doar câteva secunde, pentru a avea acces la audioghidurile expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8: audioghidul pentru copii (prezentat de Pissisicius, „motanul de rasă invizibilă”), audioghidul pentru adolescenți (scenariu: Selma Dragoș, actorii: Mihai Bisericanu și Annemary Ziegler), audioghidul pentru tineri & adulți (voce: Attila Vizaur), proiecte realizate de Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Asociația Da’DeCe, TVR și Societatea Română de Radiodifuziune.

Dacă optați pentru vizita cu ghidaj, muzeografii noștri vă vor dezvălui povești necunoscute despre manuscrisele, călătoriile, colecțiile scriitorilor și istoria casei care le adăpostește. Ghidajele se organizează din oră în oră, în intervalul 17.00 – 22.00.

Persoanele nevăzătoare pot consulta Ghidul MNLR în Braille, iar persoanele cu deficiențe de auz sunt invitate să viziteze muzeul urmărind Ghidul video al muzeului în limbaj mimico-gestual.

Dacă vizitați cele două sedii ale muzeului, aflate la o distanță de 12 minute, puteți participa la Tombola Nocturnă! Aproape de miezul nopții vom extrage cele trei numere câștigătoare pe care le vom anunța pe pagina de Facebook a muzeului. Premiile pot fi ridicate în perioada 13-18 iunie 2021, de la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8.

Parteneri: Ambasada Indiei în România, Cantus Mundi, Asociația Tandem
Sponsori: Davino, Catena, Romanian Excellence, Cărturești, Editura Casa Radio, Infinitum Cosmetics, Magazin Hoinar – Casa cu gemene, Catena, Zaliari Olive Oil, Ohvăz, Adesgo

Mai multe detalii și programul complet al evenimentelor aici.

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*