Încarc Evenimente
Muzeul Universității vă invită sâmbătă, 12.06.2021, între orele 19:00-00.30, la evenimentul „Noaptea Muzeelor”, ediția a XVII-a!
În acest an, pe lângă expoziția permanentă din cadrul Muzeului Civilizației Cucuteni și Muzeului Academic, vizitatorii se pot familiariza cu o parte dintre obiectele de patrimoniu expuse, prin intermediul unui atelier. Acesta este dedicat publicului de toate vârstele și este împărțit în două itinerarii de cercetare: I’Pot – investigarea patrimoniului din cadrul Muzeului Civilizației Cucuteni și I’Doc – investigarea patrimoniului din cadrul Muzeului Academic.
De asemenea, vizitatorii pot admira expoziția temporară „Casa Canta din Iași: istorii regăsite prin cercetări arheologice”, o expoziția temporară, care cuprinde vestigii descoperite de arheologii Facultății de Istorie din Iași ca urmare a cercetărilor arheologice desfășurate la Casa Canta/Casa Universitarilor în perioada 2020-2021. Această primă valorificare patrimonială se va desfășura într-un spațiu neconvențional, care ne va duce mai aproape de spiritul locurilor cercetate arheologic în perioada 2020-2021. Vizitatorii au posibilitatea să vadă direct obiecte descoperite din locurile pe care au călcat sau le-au cunoscut și, astfel, vor deveni contemporani cu trecutul istoriei locale.
Vă așteptăm!

Loc de desfășurare

Muzeul Universităţii „Al. I. Cuza” – Iași
str. Titu Maiorescu, nr. 12
Iași, Iași 700460 Romania
+ Hartă Google
View Loc de desfășurare Website

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*