Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Online: conferința „MODA, ETERNA POVESTE. BUCUREȘTIUL SECOLULUI XIX”, susținută de dr. Maria-Camelia Ene, 17 iunie 2021, la ora 18:00

Date 17 iunie
🔴🔜 Pe 17 iunie 2021, la ora 18:00, vă așteptăm la o nouă conferință online: „MODA, ETERNA POVESTE. BUCUREȘTIUL SECOLULUI XIX”, susținută de dr. Maria-Camelia Ene.
Moda, o succesiune rapidă de forme artistice caracterizate prin noutate, reprezintă o reacție firească împotriva obișnuinței, reînnoind permanent înfățișarea umană. Pentru aceasta ea înregistrează cu mare sensibilitate tendințele estetice ale societății.
În spațiul românesc, costumul se va alinia influențelor stilistice orientale, dar și europene, personajele defilând în paginile istoriei, pline de culoare și fantezie. Se va constata, pe parcursul secolului al XIX-lea, un efort al culturii românești de a se sincroniza cu tot ce era mai avansat în Europa apuseană și centrală. Acest veac strălucitor, complex, variat și prolific în privința vestimentației ne oferă cele mai dese și interesante schimbări ale modei.
Tonul vestimentației feminine, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, l-a dat Parisul, în timp ce bărbații, după marea trecere de la culoarea și strălucirea de tip fanariot, vor deveni fideli stilului rigid londonez.
✯✯✯
👉 Mai multe informaţii aflaţi accesând pagina evenimenului de pe website-ul muzeului:
Vă așteptăm cu drag!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*