Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Online: Diseară, de la 20.00, puteți urmări premiera noului episod al seriei High Classic Transylvania

Date 12 ianuarie
Spre capătul satului Nima, după ce urci o mică Golgotă, ajungi la o bisericuță din piatră, care stă în picioare deja de vreo opt secole, dar de care puțină lume își mai aduce aminte azi. În jurul ei, prin iarbă, cruci și pietre funerare vechi, mai drepte sau mai strâmbe, vorbesc despre cei care, odinioară, s-au rugat aici.
Înăuntrul ei se mai pot zări, decolorate de timp, părți din frescele originale cu scene biblice, datate undeva la începutul secolului al XIV-lea.
Astăzi, biserica nu este folosită. Ea stă singuratică, o adevărată bijuterie arhitecturală transilvană, un loc restrâns, simplu, de maximă intimitate sufletească, dar din care vocile Corului Filarmonicii de Stat ”Transilvania” au răsunat a necuprins.
Diseară, de la 20.00, puteți urmări premiera noului episod al seriei High Classic Transylvania, atât pe Youtube, cât și pe pagina noastră de Facebook.
*High Classic Transylvania este un proiect care îmbină istoria cu muzica clasică, într-un parcurs inedit de redescoperire a unei părți din patrimoniul cultural al Transilvaniei, respectiv castele sau edificii religioase medievale. Proiectul este realizat de Filarmonica de Stat ”Transilvania” și de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, al Societății Filarmonica Transilvania și al Ikon.

Detalii

Dată:
12 ianuarie
Eveniment Category:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*